Як боротися з неприємним запахом взуття
   07/20/2017 11:57:35     Поради і рецепти    Коментарі 1
Як боротися з неприємним запахом взуття

    Боротися з неприємним запахом взуття і ніг можна за допомогою галунів алюмокалієвих — споконвіку люди так робили. Отже і ми не будемо винаходити велосипед і скористаємося готовим рішенням природи. Галуни — це цілком натуральний кристалічний порошок, саме він є головним компонентом каменю-дезодоранту, або кристала свіжості, як його ще називають.

   Дезодорант на галунах забезпечує важливу дію — він профілактує появу неприємного запаху на тілі, коли людина пітніє. Потовиділення галуни не знижають, а ось запах нейтралізують чудово! Звідси й відповідь на питання: «Як боротися з неприємним запахом взуття?», галуновий розчин, або квасцовий камінчик, стануть надійним дезодоруючим і оздоровлювальним засобом. Якщо шкіра стоп не відтворює неприємного запаху, то і взуття буде в порядку.

   Крім галунів, прийнято використовувати й інші способи знешкодження неприємного запаху, один з них — парфумований тальк. У завдання талькової присипки входить одна задача — поглинання зайвої вологи, що викликає розмноження бактерій і утворення амбре. Тальк завоював популярність давно, але в наших широтах його використання не надто розповсюджене — багато хто впевнений, що тальк забруднює одяг і виглядає неохайно. Однак «створювати білий наліт і бруднити одяг» тальк може лише в разі невірного нанесення, секрет в тому, що шар тальку повинен бути щонайтоншим, його наносять на суху шкіру тіла й ніг після душу, а надлишки змітаються рушником. Велика кисть кабукі для тальку є ідеальним рішенням! Після такого косметично-гігієнічного трюку тіло ніжно пахне улюбленим парфумом, або ефірною олією, а спека не викликає рясного потіння і неприємного запаху, особливо в районі стоп і пахв.

   Відразу ж забезпечимо вас списочком компонентів, які можна використовувати для введення в дезодоруючі суміші. Він короткий — це ефірні олії, присутність яких робить рецептуру не просто пахучою, а й бактерицидною. У твердий кристал на галунах не має сенсу вводити нічого, крім алюмокалієвого порошку і краплі гліцерину. У водний розчин галунів корисно додати ефірну олію розмарину, м'яти, лимону, неролі — вони відмінно доповнюють део-дію формули. У тальк для тіла також корисно ввести пару-трійку крапель ефірів: лаванда, материнка, грейпфрут і кедр є класичними учасниками такої формули, комбінуйте на свій розсуд.

   Для дезодорації взуття використовуйте тальк: в суміші з галуном він відмінно поглинає неприємний запах. Просто засипте суміш на ніч в кросівки або туфлі, а вранці витрусите. Запах гарантовано зникає, але для того, щоб не пахли ноги, використовуйте спеціальні склади. Як їх зробити в домашніх умовах — читаємо нижче.

Рецепти для боротьби з неприємним запахом тіла

Галуновий дезодорант-кристал, 100 г

   Дезодорант-кристал зручний, зберігати його потрібно в пластиковій банці з кришкою, берегти від падінь (тендітна конструкція). Користуватися кристалом легко: проводити по злегка вологій шкірі після душу, або ванни. Цей найтонший шар забезпечить захист від запаху як на тілі, так і на стопах.

- галуни  — 98,5 г,

- оксид цинку — 0,5 г,

- гліцерин — 1 г.

   Диспергувати оксид цинку в гліцерині, додати в галун, перемішати, поставити в мікрохвильовку на 1 хвилину. Розплавлений однорідний розчин перелити в формочку.

   Якщо ставите на водяну баню, накрийте стакан плівкою, щоб не випаровувалася кристалізаційна вода. Помішувати періодично. Коли розплавиться до стану рідкого однорідного гелю (хвилин 20), розлити по формах.

Дезодорант-спрей «Галуновий», 100 мл

   Дезодорант-спрей на галунах зручно робити на гідролаті: м'ята, розмарин, лимон, шавлія, березове листя є відмінною основою для такого складу. Додавання гліцерину пом'якшує шкіру і не дозволяє галунові кристалізуватися. Наносити спрей можна як на все тіло, так і на окремі його ділянки. У косметичці для спортзалу міні версія дезодоранту-спрея «Галуновий» має бути присутня обов'язково.

- галуни — 5 г,

- гідролат — 94 г,

- гліцерин — 1 г.

   У підігрітому гідролаті розчинити кристалічний порошок квасців, додати гліцерин, збовтати енергійно. Дезодорант-спрей готовий — в його завдання входить знешкодження запаху, що створюють бактерії на поверхні шкіри.

Спрей для ніг «Фунгіцидний», 20 мл

   Спрей «Фунгіцидний» допоможе шкірі стоп бути захищеною, позбавить від сухості, додасть відчуття свіжості. Спрей на олійно-спиртовій основі чудово захищає шкіру стоп від грибка і натоптишів: агент Dermofeel Eco дезодорує і перешкоджає утворенню поту, а саліцилова кислота м'яко відлущує. Ефірні олійки в складі підсилюють протигрибкову дію.

- спирт ізопропіловий — 13 мл,

- Dermofeel Eco — 2 мл,

- кислота саліцилова — 0,2 г,

- олія мигдалю — 5 мл,

- ефірна олія шавлії — 3 краплі,

- ефірна олія м'яти — 3 краплі,

- ефірна олія лаванди — 2 краплі.

   З'єднати спирт і ефірні олії; в мигдалевій олійці розчинити саліцилову кислоту і додати Dermofeel Eco. Змішати обидві фази й енергійно струснути — спрей «Фунгіцидний» готовий.

Тальк для тіла «Шовкова сукня», 20 г

   Тальк робить дві справи: нейтралізує неприємний запах і освіжає. Гігроскопічний пудровий мікс важливо зберігати в щільно закупореній баночці з сіфтером (ситечком), а на тіло наносити найбільшим пензлем кабукі. Пензль забезпечує максимально ефективне найтонше нашарування тальку на шкіру. Нанесення пуховкою — класика, випробуйте і цей спосіб, хоча в сучасному світі пензель кабукі міцно зайняв лідуючу позицію в нанесенні пудр на тіло й обличчя.

- кукурудзяний крохмаль — 10 г,

- тальк — 6 г,

- галуни (змолоти в пил) — 2 г,

- оксид цинку мікронізований — 1 г,

- алантоїн — 1 г,

- ефірна олія м'яти — 3 краплі,

- ефірна олія лаванди — 2 краплі,

- ефірна олія лимону — 2 краплі.

   Сухі компоненти слід змішати в кавомолці або гріндері, ефірні олії слід додавати по одній краплі, перемішуючи. Якщо використовуєте тальк для тіла, пройдіться кистю, або пуховкою по сухій шкірі після душа, залишки змахнути рушником.

Впевнені, що завдання щодо усунення та профілактики неприємного запаху взуття вирішено.

Ваша Зульфія

1Коментарі

    • Avatar
      юлия

      Здравствуйте! Обожаю ваш интернет-магазин за интересные статьи. Очень много нового узнала. Приготовила по ва шему рецепту спрей"Квасцовый", но он через несколько дней окрасился в цвет слабой марганцовки (светло розо-сереневый), я что-то сделала не так? Или это так и должно? Единственное я делала в бутылочке из под раствора салициловой кислоты(она была там за несколько месяцев до этого, бутылку дезинфицировала)

      сер 9, 2017

Коментарі

Увійдіть або зареєструйтеся, щоб залишати коментарі