Пігмент природний марена
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Пігмент природний марена

Алізариновий пігмент

Пофарбує в кольори від блідо-рожевого до фіолетового. Для косметики та мила, натуральна сировина для інфузій і домашніх настоянок.

  • 25 г

24,00 ₴

24,00 ₴

local_shipping Безкоштовна доставка. З 15.12.2023 тільки для замовлень понад 2000 гривень - по Україні та по місту Вінниці. Докладніше

Новинки

Advertising [Product3rdColumn]

Можливо вам також сподобається

Пігмент природний корінь марени фарбувальної

INCI: Madder (Rubia tinctórum) Root Powder

Зовнішній вигляд: мікронізована пудра буро-червоного кольору

Розчинність: диспергується в олії, гліцерині

За допомогою марени можна одержати барвники червоного спектра: від кольору бежево-рожевого до насиченого пурпурового.

У якості pH-індикатора має область зміни забарвлення від pH 5,9 (жовтий) до pH 7,0 (темно-рожевий) і від pH 10,1 (темно-рожевий) до pH 12 (фіолетовий). Марену можна додавати в мильну масу, як у порошку (попередньо диспергованому в олії), так і в інфузії (спиртовій або олійній). Колір інфузії залежить від ступеня насиченості натуральним пігментом алізарином, дозування наведені нижче. Червоний готовий інфуз застосовують для додання приємних тонів помадам і бальзамам для губ, брусковому милу, а також бельді й піномийним засобам. Креми, мазі й лосьйони теж виграють від додавання кількох крапель інфузії-барвника: натуральний рожевий відтінок дуже прикрашає косметичні серії кремів. Для декоративної косметики потрібні інші пігменти, як правило, оксиди заліза.

Експрес-метод інфузування заснований на постійному підігріві олії: водяна баня тривалістю 2 години допоможе зробити п’ятивідсотковий інфуз. Знадобиться 5 грамів порошку марени і 100 мл олії жожоба (вона термостабільна й не має запаху). Після закінчення двогодинного процесу процідити готовий інфуз і підписати флакон.

Натуральні барвники в милі згодом бліднуть, тому зберігайте мило в темному місці. Для однієї помади вистачить 5–8 крапель інфузії, залежить від ваших уподобань.

 Властивості:

  • Натуральний пігмент для мила, помад, косметики;
  • Сировина для інфузій.

 Косметичне застосування:

1–100 %

  • Інфуз рожевий — 5 % (1 чайна ложка порошку на 1 кг мила);
  • Інфуз червоний — 15 % (2 чайні ложки порошку на 1 кг мила);
  • Інфуз багряний — 35 % (4 чайні ложки порошку на 1 кг мила);
  • Барвник для нігтів і шкіри — 100 %.

Корисно знати: натуральні барвники не дають глибоких і соковитих відтінків милу, тому, щоб уникнути розчарувань (особливо новачкам), для яскравого й ефектного фарбування мила скористайтеся неоновими пігментами.

Статті по темі:

РЕЦЕПТИ ДЛЯ ВСІХ ІНГРЕДІЄНТІВ ТУТ

03111
Новий
13 од.
chat Коментарі (11)