СО2-екстракти, їх застосування в косметиці

   СО2-екстракти відкрили нову сторінку в історії сучасної космецевтики, ці потужні біологічно активні субстанції отримують за допомогою зрідженого вуглекислого газу, ця технологія з'явилася не так давно. Фітовитяжкі, отримані таким надкритичним методом, є олієрозчинними речовинами, вони легко розчиняються також у полісорбаті-80.

   Надзвичайно зручно те, що CO2-екстракція автоматично означає стерильність отриманого продукту, а багатий антиоксидантами склад протистоїть псуванню і прогорканню. Таким чином, СО2-витяжки — поки неперевершений за якістю косметичний агент, який не містить консервантів, слідів розчинника чи інших привнесених ззовні речовин. Цей цілком натуральний продукт несе нам здоров'я та вроду.

   Широкий асортимент СО2-екстрактів в нашому магазині може збити новачка з пантелику, тому для початку радимо звернути увагу на універсальні витяжки, які будуть корисні для будь-якого типу шкіри: алое-віра, кокосу, кропиви, живокосту. Всі вони чудово зволожують і пом'якшують шкіру.

Які СО2-екстракти вибирати для шкіри: рекомендації косметологів

   Незайвою буде і рекомендація щодо використання СО2-екстрактів в косметиці, синергія витяжок теж благотворно позначається на стані волосся, шкіри та нігтів — просимо не забувати про такий важливий момент.

Нормальна шкіра: СО2-екстракти вівса, лаванди, ехінацеї, хвоща, софори

Жирна пориста шкіра: СО2-екстракти полину, лубу берези, малини, м'яти, зеленого чаю, календули

Суха шкіра: СО2-екстракти кмину чорного, ромашки, фукуса, деревію, центели

Зміцнення волосся і нігтів: СО2-екстракти хвоща, кокосу, фукусу, кореня лопуха, аїру, вівса

   Різний стан шкіри супроводжує нас усе життя, перерахуємо найпоширеніші. Допомогти можуть наступні фітовитяжкі або їх комбінації.

Чутлива шкіра: СО2-екстракти каштана, звіробою, примули вечірньої, ехінацеї, вівса, меліси

В’януча шкіра: СО2-екстракти фіалки, базиліку, імбиру, паприки, зеленої кави, кореня лопуха, петрушки

Пошкоджена шкіра: СО2-екстракти буркуну, арніки, лаванди, розмарину, подорожника

Реактивна шкіра: СО2-екстракти артишоку, волошки, ірису, солодки, лепехи, ірису, алое-віра, кокосу

Вугрувата шкіра: СО2-екстракти цедри апельсину, насіння граната, кропиви, меліси, живокосту

Як вводити СО2-екстракти в косметику

   Екстракція СО2 (вуглекислим газом) дозволила вченим розширити палітру біоактивних речовин: CO2-екстракція залишає куди більше активів, ніж парова, наприклад. Наші CO2-екстракти є цілісними, їх склад дуже багатий, в ньому можуть перебувати як натуральні барвники, так і важкі смоли. Ось чому СО2-витяжку необхідно розчинити перед введенням в косметику в полісорбаті-80 — це кращий сольвент для таких екстрактів. Також можна розчиняти пастоподібні густі екстракти в базовій олії або спирті. У більшості випадків пляшечку з СО2-екстрактом корисно просто нагріти в гарячій воді, щоб надати складу однорідності і зручної для кремовара плинності.

   CO2-екстракти дуже вигідні: їх потрібно зовсім мало для створення косметики, склад їх потужний і розкішний. В асортименті магазину «Зульфія» представлені також готові мікси СО2-витяжок, чий збалансований склад відмінно впливає на шкіру, волосся і нігті. Головне правило при введенні СО2-екстрактів в косметику — не перевищувати дозування, будьте, будь ласка, уважні.

   Наостанок нагадаємо, що термін зберігання екстрактів, отриманих за допомогою діоксиду вуглецю, не повинен перевищувати двох років. Зберігати СО2-витяжки потрібно в темному місці, бажано в тарі темного скла.