Эфирное масло лавра
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Ефірна олія чебрецю

Аромалампа від ГРВІ

і протигрибковий захист. Тонкий чистий аромат, який оздоровлює і освіжає будинок. Допоможе при ламких нігтях, освітлить вікові пл

ями.

  • 10 г

98,00 ₴ Без податку

98,00 ₴ без ПДВ

local_shipping Безкоштовна доставка. З 15.12.2023 тільки для замовлень понад 2000 гривень - по Україні та по місту Вінниці. Докладніше

Новинки

Можливо вам також сподобається


Ефірна олія чебрецю

INCI: Thyme (Thymus vulgaris) EssentialOil

Зовнішній вигляд: блідо-жовта плинна олія з прозорим свіжим зеленим ароматом

Активні речовини: тимол і карвакрол (до 60%), Цімін, Терпін, камфен, борнеол і ліналол

Метод отримання: водно-парова дистиляція частин рослини

Властивості: потужний антисептик, загоює, фунгіцид, антивірус, венотонізуючу, лімфодренажной, що гармонізує

Назва чебрецю походить від грецького «thymos», що означає «аромат». При отриманні олії рослинний матеріал піддається подвійної дистиляції з метою видалення з нього подразнюючих речовин. Карвакрол і тимол часто виділяють і використовують при виготовленні синтетичних ліків.

Чудово дезінфікує легені - при епідеміях грипу час від часу знезаражують житло аромалампою з чебрецем і лимоном. Ця пара пахне чудово, надовго створюючи в будинку атмосферу свіжості і затишку. Якщо в будинку знаходиться хвора людина, то  аромат чебрецю допоможе йому швидше одужати і підбадьорить в післяопераційний період.

Для зміцнення ясен і профілактики парадонтозу достатньо 0,1% чебрецю в зубній пасті: тимол згубний для бактерій. Будучи сильним дезинфектантом, зробить прибирання в будинку більш ефективним. Особливо якщо в будинку є домашні тварини. Ніжний аромат чебрецю стимулює вироблення в організмі білих кров'яних клітин, посилюючи опірність інфекції.

Стимулює кровообіг, тому корисний в кремах для тіла і масажних сумішах. Залежно від мети масажу (антицеллюліт, розслаблюючий, тонізуючий) вводите та інші ефірні олії. Дивно, але факт: будучи стимулятором, чебрець може і заспокоювати. Тому не дивуйтеся, якщо в аромасуміші від безсоння зустрінете чебрець - такий вже він гармонізуючий.

Після миття волосся або ополіскування  спрей с чебрецем додасть особливий блиск, особливо він буде помітний на темному волоссі. Корисний при випадінні волосся і з першого застосування губить лупу.

Добре загоює і затягує ранки. Раніше в лікарнях його додавали в мильні розчини для дезінфекції рук перед хірургічними операціями, оскільки чебрець - набагато сильніший антисептик, ніж хлор або спирт. Тому крапля-інша в ізопропіловий спирт не тільки переб'є його специфічний запах, але і знищить всі мікроби. Час від часу проводите дезінфекцію в будинку таким  спиртом з чебрецем. Ніякий вірус не виживе!

Гармонізуюча властивість чебрецю робить його універсальним для ароматерапії. Тонкий зелений аромат  приємний кожному. Добре поєднується з цитрусовими, підбадьорює і сприяє поліпшенню концентрації. А в парі з пачулі заспокоює, проганяє безсоння і дратівливість.

Застосування: косметичне (0,1-1,5%) або лікувальне (2,5%), для дітей і літніх людей знижуйте дозування в 2-5 разів.

Розчинення. Для концентрованої ефірної субстанції обов'язково потрібна речовина-емульгатор: сіль, мед, молоко, йогурт, цукор, базова олія, спирт або горілка, полісорбати. Залежно від кінцевого продукту підбирають емульгатор. Універсальними для косметики є полісорбат і спирт.

Дозування усереднене:
- Ванна повна - 5-6 крапель на речовину-емульгатор
- Аромаспрей для повітря - 10 крапель на 5 мл емульгатора
- Аромалампи і аромамедальон - 1-3 краплі
- Сіль для ванн, мило - 15-20 крапель на 1 кг
- Компрес - 5-6 крапель на 500 мл води
- Масаж, аромасвічки - 10 крапель на 50 мл бази
- Розтирання - 2-4 краплі на 5 мл базової олії
- Збагачення зубних паст, деоталька - 1-2 краплі на 10 г засобу
- Збагачення піномиючих засобів - 10 крапель на 20-25 мл засобу.
Заходи безпеки: не перевищувати дозування; застосовувати зовнішньо у розведеному вигляді.
Упаковка: пляшечка темного скла з внутрішньої крапельницею і кришкою, що закручується
Зберігання: в сухому темному місці при кімнатній температурі.
Виробник: Німеччина

РЕЦЕПТИ ДЛЯ ВСІХ ІНГРЕДІЄНТІВ ТУТ

03740
Новий
4 од.
chat Коментарі (3)
  • chevron_left
  • 1
  • chevron_right