close
Меню

Домашні скраби та бельді

Домашні скраби та бельді

   Домашні скраби — диво-засіб для підтримки гладкості шкіри, бельді зі скраб-частинками також відмінно зарекомендував себе як ніжний ексфоліатор. Суть скрабу в тому, щоб допомогти шкірі позбавитися баласту відмерлих клітин, поліпшити дихання шкіри й надати гладкості. Роль скрабів істотно зростає у весняно-літній період, особливо якщо ви прихильниця пляжного відпочинку й засмаги.

  Домогтися рівної засмаги можливо при грамотному догляді за шкірою, і це зовсім нескладно: ексфоліація і зволоження швидко приводять епідерміс в норму, а рівна та здорова шкіра, у свою чергу, потішить нас правильною засмагою. Кращий домашній скраб — це м'яке мило, куди додано скраб-частки, яких в інтернет-магазині «Зульфія» повнісінько. Як і м'якого мила — бельді, або ж кремоподібної мильної основи, обирати вам.

Що ж використовувати в якості скрабу?

  В якості скрабу застосовують часточки натурального походження, які можуть відрізнятися розміром: великі очищують сильніше, дрібні відрізняються полірувальним ефектом. До числа великих відносяться гарбузовий, амарантовий, лляний і пемзовий скраби, вони просто чудові для тіла: зволожують і доглядають за шкірою. Більш тонкі порошки (пудра виноградної шкірки, бурштину, перлів, нуту, кокоса) підходять для обличчя та шиї, вони мають ефект «полірування» шкіри, стягують пори й дарують їй неймовірну гладкість.

  Як зробити домашній скраб? Простіше простого — змішайте будь-який піномиючий засіб зі скрабуючими частинками. Можна зробити цілу гаму скрабів для шкіри: тверде брускове мило з пемзою, бельді з бурштиновою пудрою для полірування личка й тіла, крем-мило з амарантом для тіла, гель для душу з цілющою бурштиновою пудрою, яка заряджає шкіру енергією молодості (рецепт див. нижче).

Рецепт скрабу для рівної засмаги

Мус-скраб «Рівна засмага», 100 г

  Мус зі скраб-частинками бурштину на базі кремоподібної мильної основи зробить шкіру ніжною, гладкою і сяючою. Давно відомо, що відсутність баласту з відмерлих клітин і є секрет рівної засмаги, тому якщо ви відпочиваєте на морі, використовуйте цей ніжний мус двічі-тричі на тиждень, тоді вашій шкірі гарантовано рівний шоколадний тон.

- мильна основа Кремоподібна — 80 г,

- гідролат м'яти — 20 мл,

- пудра бурштину — 10 г,

- олія аргани — 5 мл,

- ефірна олія м'яти — 20 крапель,

- ефірна олія лаванди — 10 крапель,

- СО2-екстракт кокосу — 2 мл,

- консервант феноксиетанол — 0,5 мл.

 

  На водяній бані плавимо мильну основу до рідкого стану, вводимо корисну для шкіри арганову олію, після чого починаємо перемішувати, поки суміш не почне застигати. Тепер беремо міксер і збиваємо наш мус-скраб, вводячи пудру бурштину. У процесі збивання потроху вливаємо м'ятний гідролат з розчиненим у ньому консервантом. Вже за п'ять хвилин збивання мус охолоне і стане повітряним, збільшившись в об’ємі, пора ввести ефірні олії й завершити збивання. Остиглий мус-скраб чистим шпателем перекладаємо в баночку з широким горлом.

 

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close