close
Меню

Задирки на пальцях: як позбутися і як профілактувати

Задирки на пальцях: як позбутися і як профілактувати

   Задирки ніхто не любить. Це боляче і негарно, а винні в них ми самі: недолік догляду провокує висушування шкіри, що веде до хворобливих надривів шкірки у нігтя. Як позбутися задирок — питання актуальне, проте пропонуємо розглянути способи профілактики такого явища. Насправді, руки без задирок — це нескладно, якщо знати один косметичний секрет.

 

   Задирки на пальцях виникають у людей, які нехтують косметичним доглядом і елементарним зволоженням шкіри рук. Які ж причини появи таких дефектів шкіри? Виною може бути неграмотно проведений манікюр, контак рук з агресивними миючими засобами, погана звичка гризти нігті і кутикулу, часте ручне прання, а також банальний авітаміноз. Задирки на пальцях ніг частіше виникають через неправильний догляд або внаслідок грибкових уражень.

 

   Щоб там не було, задирки на пальцях — це не просто неестетично й болісно, ​​але і небезпечно, адже будь-яке пошкодження шкіри відкриває шлях інфекції, тому якщо ви схильні до задирок, носіть із собою бактерицидну олійку або гель з лавандою. Побачивши задирку, візьміть себе в руки і забудьте про те, що її потрібно терміново відірвати або відкусити (обидва варіанти лише погіршать стан). Краще візьміть манікюрні щипчики і акуратно — у самого кореня задирки — видаліть шкірку. Добре такім цілям послужать мініатюрні гострі ножиці з швейцарського армійського ножа або карти. Оброблену задирку ми змастимо бактерицидним складом, пара корисних рецептів дані нижче.

 

Косметичні засоби від задирок на пальцях

 

   Косметичні склади для лікування задирок грунтуються на потужних регенеруючих речовинах: хітозан, СО2-екстракти (календули, алое-віра), базові олії (нім, насіння кмину, манго, ши), ефірні олії (лаванда, чайне дерево, розмарин, грейпфрут). Догляд за руками неможливий без бактерицидного гелю, пептидної сироватки для зміцнення нігтів, ферментного пілінгу, поживного ланолінового крему. Лікувати задирки можна, але набагато простіше запобігти їм: щотижневий ензимний пілінг автоматично вирішує проблему нашарування шкіри і її пересушення, сироватка зміцнює ніготь і його краєчки, ланоліновий догляд пом'якшує і потужно живить шкіру. У разі, якщо задирку довелося ліквідувати, бактерицидний гель на хітозані й лаванді приходить на допомогу.

 

Як видалити задирки грамотно і неболяче

 

   Видаляти задирок краще вдома: одиничний дефект можна поправити насуху (браншамі або ножицями), а множинні випадки потребують ванночки. У теплу воду додайте пару крапель ефірної олії лаванди і потримайте руки 5-10 хвилин в цій ванні. Після цього можна приступати до видалення задирок манікюрними кусачками, що  зазделегідь продезинфіковани ізопропіловим спиртом. Шкіру не тягнемо, не рвемо, не відтягуємо, а охайно обкусуємо інструментом — це важливо.

 

   Після видалення задирки руки потрібно змастити бактерицидним гелем, а після його вбирання нанести щільний бальзам, бажано з ланоліном (натуральний жир швидко загоює шкіру і пом'якшує її надовго). Шкіру рук, схильну до сухості, потрібно балувати зволожуючими кремами днем ​​і поживними — вночі, і незабаром проблема задирок вас покине назавжди.

 

Рецепти від задирок на пальцях

 

Бактерицидний гель «Від задирок», 50 г

 

   Бактерицидний гель губить бактерії, в його складі потужний комплекс СО2-екстрактів, спрямований на швидке загоєння і зволоження шкіри. Від задирок допомагає хвощ і череда, що багаті кремнієм, алое глибоко зволожує шкіру, апельсин і ромашка підтримують здорову мікрофлору.

 

- гідролат ромашки — 45 г,

 

- гідролізат перлів — 2 г,

 

- хітозан — 0,1 г,

 

- гелеутворювач арістофлекс — 0,25 г,

 

- комплекс СО2-екстрактів «Антибактеріальний» — 1 г,

 

- спирт ізопропіловий — 1 г,

 

- ефірна олія лаванди — 5 крапель,

 

- ефірна олія м'яти — 5 крапель,

 

- ефірна олія чайного дерева — 3 краплі,

 

- консервант феноксиетанол — 0,25 мл.

 

   Загеліть арістофлекс і хітозан в підігрітому гідролаті, збити міксером гомогенний гель, ввести в нього гідролізат і антибактеріальний комплекс. Після цього змішати спирт і ефірні олії, з'єднати з отриманим гелем, ще раз змішати і законсервувати ароматний корисний склад.

 

Поживний бальзам для рук «Від задирок», 20 г

 

   Бальзам як живильний засіб пом'якшує шкіру і профилактує появу задирок на пальцях. Оксид цинку — важливий і корисний компонент, який загоює і латає діри на епідермісі. Формула оперативно відновлює суху кутикулу, лікті, стопи, потріскані губи. Можна наносити товстим шаром на ніч: на руки найзручніше буде надіти бавовняні рукавички. Вранці шкіра рук потішить ідеальним виглядом і повною відсутністю задирок.

 

   Якщо шкіра рук страждає від нестачі живлення, робіть раз на тиждень ванночки і після плекайте шкіру цим ароматним бальзамом.

 

- батер ши — 8 г,

 

- ланолін фармакопійний — 6 г,

 

- віск лимону — 0,5 г,

 

- ефірна олія насіння кмину — 3 г,

 

- оксид цинку олієдиспергуємий — 2 г,

 

- вітамін Е олійний — 5 крапель,

 

- ефірна олія лимону — 8 крапель,

 

- ефірна олія розмарину — 4 крапель.

 

На водяній бані розтопити батери, віск і ланолін. Вмішати оксид цинку, додати ефірні олії і вітамін, залити бальзам в баночку.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close