close
Меню

Сироватка, крем, флюїд: в чому різниця і як правильно обирати догляд

Сироватка, крем, флюїд: в чому різниця і як правильно обирати догляд

   Сироватка і крем, так само як флюїд і мус є косметичними засобами, чиєю метою є догляд за шкірою, волоссям, нігтями. Велика кількість назв іноді збиває з пантелику, тому пропонуємо розібратися в складі цих засобів і зрозуміти що до чого.

 

   Для кремоварів таємниць косметики не існує, тому в цьому записі ми розкладемо по поличках — чому сироватка краще крему і коли крем не гірше сироватки, наприклад. Отже, чому косметичні засоби називаються так по-різному? Вся справа в концентрації активних речовин і консистенції готового продукту — ось дві полички, на які ми розкладемо наші знання про емульсії та креми.

 

   Сироватка займає окреме місце в догляді за шкірою: концентрація активних речовин в сироватці (серум, serum, есенція) максимально висока. Інший раз шкірі потрібен саме такий потужний догляд, нічого не поробиш. І мова не йде тільки про в'янучу шкіру: юна шкіра теж має свої вимоги, які потрібно задовольняти вчасно.

 

Різниця між сироваткою і кремом

 

   Крем, флюїд, бальзам, мус — це різновиди емульсій. У всіх цих формулах вміст активних речовин середній — ось в чому лежить різниця між сироваткою і цими засобами, і саме цю різницю важливо запам'ятати. Флюїд є рідко-плинною емульсією, в якій водна фаза дуже велика, такі засоби швидко вбираються. Крем може бути щільніше за структурою, як і бальзам, однак вони все одно залишаються в міру активними косметичними засобами. У мусі багато повітряних бульбашок, такі формули часто використовуються в декоративній косметиці, вони відмінно розподіляються по шкірі.

 

   Отже, різниця між сироваткою і кремом лежить в одному — в концентрації активних речовин. Що краще — сироватка або крем, вирішить ваша шкіра. Однак комбінування цих засобів часто діє на шкіру куди благотворніше, ніж поодинці. Скористайтеся висококонцентрованою сироваткою, закріпивши її ефект живильним або зволожуючим кремом, і ваша шкіра засяє здоров'ям!

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close