close
Меню

Як доглядати за шкірою в різному віці: що робити і чого робити не слiд

Як доглядати за шкірою в різному віці: що робити і чого робити не слiд

   Доглядати за шкірою — справа нескладна, якщо ви точно знаєте свій тип і те, як шкіра реагує на звичні зміни. Зміна пори року, рівня вологості і температур — ось ті чинники, що впливають на стан епідермісу. Цих реакцій уважна панянка не пропустить, вірно? Про те, що робити з шкірою в різному віці, поговоримо в цьому запису блогу.

   Косметологи всієї планети одностайні в думці, що перенасичувати шкіру доглядом і косметикою — абсолютне зло. Недо-догляд — теж не є гуд. Зупинимося на золотій середині і проінструктуємо вас коротенько про те, як саме потрібно доглядати за шкірою, щоб не постаріти завчасно.

   Для зручності дерматологи класифікують шкіру залежно від вікового цензу: 20-25 років, 26-35 років, 35-нескінченність. Якщо вдуматися, стає зрозумілим, що шкірі в 20 і в 50 років дійсно потрібен різний догляд. Єдиний спільний знаменник у всій цій класифікації — розумне зволоження шкіри, воно нікому ще не шкодило, ні на який з життєвих стадій.

Як доглядати за шкірою в 20-25 років

   Це пік юності шкіри — в 20-25 років вас може потурбувати хіба що прищик. Як правило, він може вискочити через нестачу зволоження: шкіра намагається «врятувати» себе від агресії ззовні викидом шкірного сала, але в результаті можуть забиватися пори. За дефіциту вологи пори забиваються відпрацьованим сальним секретом, окислюються, темніють і перетворюються в кандидата на вулканічний прищ.

   Щоб уникнути порушення водно-жирового балансу шкіри в 20-25 років ретельно очищуйте шкіру і рясно зволожуйте.

Косметичні компоненти: гіалуронат натрію, Cova B-Trox, полісахаридні гелі та СО2-екстракти водоростей.

Рекомендуємо застосовувати: гомаж, убтан, гідрофільна олійка з м'ятою.

Як доглядати за шкірою в 26-35 років

   У 26 років шкіра може показати перші зморшки, зазвичай вони утворюються на місці мімічно активних зон обличчя. Якщо ви любите палити, то в 26-35 років саме час кинути цю згубну для краси шкіри звичку. У цьому віці важливі креми і сироватки, дія яких спрямована на розгладження перших мімічних зморшок. Корисно навчитися робити масаж обличчя, ця навичка вбереже вас від набряклості — передвісниці багатьох зморшок.

   У 26-35 років починає відчуватися нестача вологи в шкірі і сухість: шкіра може стати реактивною. Для посилення тургору і еластичності важливо робити масаж обличчя й тіла, такий м'який регулярний вплив допомагає організму виробляти гормон радості і знімати стрес.

Косметичні компоненти: базова олія кмину, обліпихи, німа; пептиди-біомиметики, ефірні олії неролі, троянди, рясту; екстракти лотоса, фіалки, насіння петрушки; АГК-пілінги.

Рекомендуємо застосовувати: пілінг фруктовими кислотами, вітамінні сироватки, масаж обличчя по гелю або олійці, масаж тіла рукавичкою кесе.

Як доглядати за шкірою в 35 років і старше

   У 35 років у сучасних жінок обличчя ще молоді, проте лікарі-дерматологи рекомендують поєднувати косметичний догляд з прийомом вітамінів і жирних кислот всередину. Справа в тому, що після 40 років боротися з гравітацією стає все складніше, тому шкіру необхідно підгодовувати як зовні, так і зсередини. Вилікувати старіння шкіри не можна, але віддаляти його вже навчилися.

   Косметичний догляд за шкірою в 35 років і старше важко уявити собі без масажних процедур і пептидної підтримки, націленої на ліфтинг шкіри і підтримку овалу обличчя. Антистрес і релакс — ось важливі для шкіри моменти, якщо вам за 35. У догляді стають важливі маски, спрямовані на мінералізацію і детоксикацію епідермісу, зняття напруженості з мімічно активних зон личка. Ліфтинг-маска і лімфодренажний масаж хоча б раз на місяць повинні стати звичкою. Косметологи відзначають, що сауни і лазні, приправлені омолоджуюючими ефірними оліями, здатні законсервувати молодість шкіри і зберегти її надовго.

   Хімічні пілінги — ще один спосіб підтримки гладкості шкіри та її рівного тону.

Косметичні компоненти: пілінги, третиноїн, пептиди, екстракти, ланолін, какао-масло, гіалуронат натрію, гідролізат шовку і перлів, кислоти (нікотинова, ліпоєва, мигдальна).

Рекомендуємо застосовувати: щільні живильні креми, нічні сироватки, маски для детоксу й ліфтингу, загальний масаж тіла.

   Справжню красу нічим не зіпсуєш, але головне в догляді за шкірою — розумний баланс. «Перегодовувати» шкіру і втомлювати її нескінченними процедурами не треба. Не треба, і край.

Ваша Зульфія

 

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close