close
Меню

Послідовність нанесення косметики: 10 кроків до сяючої шкіри

Послідовність нанесення косметики: 10 кроків до сяючої шкіри

   Любиш косметику, люби і порядок: наносити сироватки, креми, тоніки потрібно вміти, інакше вся користь зникає. Сьогодні з'ясуємо щоденний б'юті-ритуал, від першого пункту до останнього — це захоплююче і корисно.

   Не обов'язково здійснювати всі десять кроків при догляді за шкірою (це максимально розгорнута програма), але для здоров'я шкіри важлива сама послідовність нанесення косметики. Ми всі пам'ятаємо, що догляд за шкірою зводиться до трьох пунктів: очищення, тонізація, зволоження-живлення. У зворотному порядку за шкірою ніхто не доглядає — втрачається сенс.

Отже, що за чим наносится на шкіру?

 

1. Демакіяжне молочко або гідрофільна олійкаЗнімають декоративну косметику і вимагають багато ватних дисків або серветок.

2. Гель (пінка, мус) для вмивання. Грунтовно очищає шкіру, знімаючи залишки забруднень, допомагає очистити пори.

3. Тонік. Допомагає відновити рН-шкіри, який часто після очищувальних засобів підвищується. Популярні тоніки з АГК, які попутно допомагають освіжати шкіру за рахунок легкого злущувального ефекту.

4. Сироватка або серум, спецзасоби. Активно доглядає за шкірою в потрібних місцях або обставинах: підсушує прищики, зволожує Т-зону, розгладжує мімічні зморшки. Таким засобам потрібно 1-2 хвилини для повного вбирання, це важливо.

5. Зволожуючий засіб. Живить шкіру обличчя, шиї і декольте вологою, профiлактує зневоднення і появу сального блиску протягом дня.

6. Сонцезахисна емульсія. Захистить шкіру від агресії УФ-променів і фотостаріння, як правило, СЗФ 10-15 для денного догляду більш ніж достатньо. Якщо ви користуєтеся ВВ- або СС-кремом з вбудованим захистом від сонця, цей пункт пропускаємо.

7. Засіб для повік. Гель, флюїд або крем для ніжної периорбітальної зони — важливий етап догляду за обличчям, проте деяким він не особливо потрібен, шкіра повік цілком справляється з зволоженням самостійно.

8. Олійка. Останнім часом в наших широтах олійний догляд набирає популярності: двійко-трійко крапель розкішного аргана на шкірі надійно фіксують захисний бар'єр, що особливо важливо для зневодненої або в’янучої шкіри.

9. Мінеральна пудра з УФ-захистом. Потрібна, якщо у вашій денній косметиці немає УФ-захисту, такий універсальний засіб дуже виручає алергіків і тих, у кого реактивна шкіра.

10. Тональний крем. Фінальний етап нанесення косметики. Шкіра чудово зволожена, разгладжена — тональний засіб будь-якої консистенції легко й невимушено ляже на її поверхню.

Впевнені, що ви зрозуміли простий принцип нанесення косметичних засобів на шкіру: спочатку йдуть ніжні  текстури, що легко всмоктуються, потім — більш щільні склади.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close