close
Меню

Моментальна засмага: чи можна зробити автозасмагу в домашніх умовах

Моментальна засмага: чи можна зробити автозасмагу в домашніх умовах

Моментальна засмага: чи можна зробити автозасмагу в домашніх умовах

   Можна. Автозасмагу зробити вдома можна, знадобиться дігідроксіацетон. Однак розробка формули потрібного тону буде дуже трудомісткою, одже, простіше придбати готовий тюбик автозасмаги.

   Крем-автозасмага — сама по собі чудова ідея, на початку нульових засмага знову стала шалено популярною, так що космецевти запропонували на ринок цілу серію формул, серед яких була й автозасмага для тих, кому засмагати на сонці немає коли або не можна, але дуже хочеться.

   Моментальна засмага — давній винахід родом з США, в середині минулого століття Америка переживала «засмажний» бум, який незабаром вразив і Європу, так що автобронзанти були на підйомі. Радянська промисловість теж випускала автозасмагу, але вона якось не прижилася.

Плюси і мінуси автозасмаги

   Безпека «бронзування» очевидна — шкіра набуває потрібного відтінку, перефарбовуючи свій роговий шар, тобто участь ультрафіолету не потрібна. Безпека для здоров'я — жирний плюс. Далі пішли мінуси, їх багато: засіб складно наносити в домашніх умовах, засмага нерівномірно «линяє» зі шкіри, складно підтримувати рівність «засмаглого» тону і складно його коригувати, бронзант також злегка забарвлює долоні і кутикулу в жовтий колір. 

 

   Сучасні салонні технології дозволяють наносити склад рівномірно-тонким шаром: розпорошуючи його по оголеному тілу. Такий професійний airbrushing — запорука дійсно класної автозасмаги, яка не буде відрізнятися від натуральної. На жаль, в домашніх умовах крем неможливо настільки ідеально-тонко розмазати по обличчю і тілу, але пару-трійку фішок народ давно винайшов 

З чого складається автозасмага

   Емульсія, яка надає шкірі той чи інший відтінок засмаги, стала справжнім проривом в догляді за тілом. Формули стали включати в себе різні активи, так що автозасмага вже і підтягує, і розгладжує, і зволожує.

   Водорозчинний моносахарид дігідроксіацетон (DHA) — основний компонент автозасмажних засобів, він завжди на другому місці після води. Компонент сушить шкіру, однак грамотно збалансована формула крему нівелює цю властивість. Сучасні емульсії-бронзанти відмінно доглядають за шкірою.

 

Фішки нанесення автозасмаги

   Автозасмага забарвлює роговий шар шкіри, тому важливо простежити за тим, щоб цей самий верхній шар був більш-менш рівним. Інакше засмага ляже плямами. Звідси висновок — гоммаж всього тіла і потужне зволоження в день нанесення автобронзанта — мастхев-процедура. Зайве оволосіння з тіла краще прибрати заздалегідь, інакше потім воно стане темнішим і помітнішим 

   Обличчя — важлива ділянка, тому «засмагати» його треба делікатно. Личко обробляють автозасмагою за допомогою спонжа або макіяжної кисті, «обходячи» найделікатніші зони (повіки, губи) і розбавивши основний тон автозасмаги зволожуючим кремом. Таким же розведеним складом можна пропрацювати лінію росту волосся — так модниці уникають різкого переходу.

   Для тих, хто не знає, чи потрібен їм автобронзант, промисловість давно придумала серветки, просочені бронзуючим складом. Такий тест-драйв ідеальний для світлошкірих дівчат, серветочки приємно позолотять шкіру, в разі чого можна поглибити «засмагу» муссом або розведеною наполовину автозасмагою.

 

Золотистої вам засмаги і безтурботного літа! 

Ваша Зульфія 

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close