close
Меню

Готова косметика і чи можна її вдосконалити

Готова косметика і чи можна її вдосконалити

Готова косметика і чи можна її вдосконалити

   Крем для обличчя раніше все брали в магазинах, а за індивідуальною формулою потрібно було йти до особистого косметолога. Сьогодні створити крем в домашніх умовах може будь-яка жінка, але питання «Чи можна збагачувати готову косметику активами?» стоїть гостро.

   Сучасна косметика — це нескінченність, а багатство готових формул вражає уяву. Однак жінці завжди хочеться додати чогось такого, що підійде саме їй — тут і зараз. Інтернет-магазин «Зульфія» готовий запропонувати своїм покупцям будь-косметичний актив, але чи буде резонно збагатити їм готовий крем?

   Не завжди. Якщо бути точною, то ефірні масла можна додавати в базові формули, які не містять активів. Наприклад, базовий крем, базовий шампунь, базову пудру-рассипушку. Ідея, як ви зрозуміли, проста: формула БЕЗ активів прийме ефірні масла і не стане на них реагувати гостро. А ось готовий крем — невідомо як «зустріне» потужні активи і «доконсервацію».

 Чому готовий магазинний крем розшаровується після збагачення активами

  Готовий крем або шампунь — це формула, яка прорахована і створена за своїми законами. І законсервована, до речі. Введення додаткових активів порушує рівновагу і веде, як правило, до розшарування емульсії зважаючи на падіння або підвищення рН.

  Кожна з нас провела не один подібний експеримент, в результаті надійний крем і придатний шампунь перетворювалися в дивні субстанції, більш не придатні до застосування.  Експеримент — це прекрасно, допитливих людей він не може не захоплювати. Однак не треба забувати про масу знань, яку вже накопичило людство: формула крему або шампуньки завжди буде залежати від багатьох факторів.

   І якщо вашу власну формулу ви можете контролювати, то промисловий склад навряд чи. А непередбачувані реакції в «збагаченому» магазинному кремі можуть принести шкірі не стільки користі, скільки шкоди.

   Резюмуємо: збагачувати різними активами і ефірними оліями будемо лише «голі» бази, створені спеціально для цих цілей.

   У зв'язку з цим питання до покупців: чи потрібні нам в продажу готові бази-емульсії? Ідея адже непогана: просто додати пару-трійку ефірів або СО2-екстрактів для отримання крему під конкретний тип шкіри. Що скажете, дорогі покупці? 

   Чекаємо відгуків і пропозицій,

   ваша Зульфія 

 

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close