close
Меню

Силіконові похідні в косметиці: чи варто боятись

Силіконові похідні в косметиці: чи варто боятись

Силіконові похідні в косметиці: чи варто боятись

 

 

   Силікон (лат. Silicium, Si) — це кремній, другий за поширеністю мінерал на Землі, натуральний на всі сто. Кремнієві похідні є скрізь: від електроніки до косметики, і відмахнутися від цього факту неможливо. У магазині «Зульфія» є навіть рослинні силікони — хіт продажів сезону.

   Силіконові похідні важливі для косметичних формул, вони надають приємні тактильні відчуття емульсіям та мінеральній косметиці, роблять нашу шкіру візуально гладенькою і молодшою, при цьому абсолютно нейтральні для шкіри. Страшилки на кшталт «силікони забивають пори» або «силікони шкідливі для волосся» безпідставні.  Подібний негативний ефект може мати косметика як така, а входять чи не входять до неї похідні кремнію — не має значення.

   Забиває пори косметика, яку знімають абияк, а волосся і шкіра голови страждають не від силіконів в складі, а від неправильного підбору піномиючих і кондиціонуючих засобів. Те ж стосується мінеральної косметики — навіть її найтонший шар вимагає змивання. І знову ж неважливо, чи є в сухій формулі силіконові компоненти.

 

 

Сучасний силікон: шампунь, крем, мінеральна косметика

   

   Взагалі, силіконові похідні планувалися для посилення кондиціонуючих властивостей сухої і рідкої косметики, ось і все. Страшилки на тему «одна дівчинка постійно мила волосся шампунем з силіконом, і воно у неї повипадало» — не більше ніж казка. Для того, щоб висмикнути фолікул зі шкіри, потрібно докласти певне зусилля. Всі мріють мати густу шевелюру, але ніхто не хоче робити щовечора по сто помахів гребінцем в усі чотири сторони!  Масаж — це так нудно, краще купити шампунь та очікувати магічні метаморфози із волоссям (після першого ж миття, зрозуміло)! 

   

   Коротенько підіб'ємо підсумок: очищення шкіри і волосся ще ніхто не відміняв, а силікони як нейтральні речовини покликані лише покращувати сенсорику сучасних косметичних формул і дарувати нам приємні тактильні відчуття. Естетика — це невід'ємна частина життя, чи не так?

 

Ваша Зульфія 

 

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close