close
Меню

Спрей-антиперспірант і деотальк

Спрей-антиперспірант і деотальк

   Літо триває, а разом з ним і наші літні рецепти!

   Напевно багато хто з вас бачили рекламу, коли їде дівчина в транспорті в спеку, підіймає руку, а там ... ну скажемо не дуже так пахне ... При цьому промислові засоби допомагають, але разом з ліквідацією неприємного запаху, в добавку ви отримуєте забиті пори й порушене потовиділення.

   Тому сьогодні, я пропоную зробити вам простий, але дуже ефективний спрей-антиперспірант, який не тільки усуне неприємний запах, але і не дасть закупорювання шкіри. Головним діючим компонентом у нас виступлять перевірені галуни. Вони й не дають бактеріям розмножуватися. За основу спрею ми візьмемо гідролат м'яти. Він чудово дезодорує й освіжає шкіру. Але й це не все! Наша шкіра так само потребує дбайливого догляду. У цьому нам допоможе пантенол, а так само екстракти ромашки й огірка. Вони не тільки зволожать шкіру, але й знімуть невеликі запалення і подразнення на шкірі.

Отже, приступимо до рецепту: Феноксиетанол

- Гідролат м'яти - 89,5

- Галуни алюмокалієві - 6,0

- Екстракт глікол. огірка - 1,0

- Екстракт глікол. ромашки - 1,0

- Д-пантенол - 2,0

- Феноксиетанол - 0,5

Приготування: все настільки просто, що впорається і новачок. Відміряємо гідролат, висипаємо в нього галуни та  підігріваємо до розчинення. Пам'ятаємо, що гідролат перегрівати не можна! Після повного розчинення охолоджуємо і вводимо активи плюс консервант. Переливаємо в пляшечку з розпилювачем і наносимо на чисту суху шкіру. Тепер свіжість і чистота вам гарантовані на цілий день.

Але і це ще не все! Для максимального захисту гладкої шкіри, ну і для тих, хто хоче все ж таки ввести улюблений аромат в захисний засіб, я пропоную зробити деопудру.

Рецепт так само простий: Крахмал кукурузный

- Тальк - 70,0

- Крохмаль кукурудзяний - 10,0

- Цинк мікронізованний - 10,0

- Ефірна олія м'яти й лимону по 10 крап. (Або ваш улюблений парфум)

Приготування: зважуємо всі сипучі компоненти й змішуємо в кавомолці, додаючи по краплі ефірну олію або аромат. Пересипаємо все в баночку і наносимо пушком на чисту суху шкіру. Такий деотальк не тільки вбирає надлишки вологи, дезодорує шкіру і дарує вам аромат, але і має легку сонцезахисну дію.

Свіжості й легкості вам, незважаючи на спеку!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close