close
Меню

Як навесні доглядати за шкірою?

Як навесні доглядати за шкірою?

Весна, як правило, не кращим чином позначається на шкірі та волоссі: в березні проявляються всі недоліки зимового догляду. Як доглядати за шкірою навесні, знають косметологи, в сьогоднішньому записи ми лише нагадаємо класичні постулати.

Повернути свіжість і пружність шкірі можна, головне — зробити упор на ніжне відлущування з альфа-гідроксикислотами (поліпшити дихання шкіри), зволоження (нехай гіалуронові гелі виштовхують зморшки зсередини), вітамінізацію (шкірі треба заповнити дефіцит вітамінів і мінералів) і підготовку до сезону активного сонця (профілактика появи гіперпігментації).

Така ось нескладна програма реабілітації шкіри повинна бути в березні. Зрозуміло, не забуваємо про маски: тканинні дуже зручно просочувати відповідним розчином, ефект миттєвий.

#1 Активний догляд, націлений на зволоження

Догляд за шкірою навесні повинен бути активним: включаємо сироваткову складову і вдень, і вночі. Еліксир з біозолотом і омега-кислотами, мабуть, ідеальний для експрес-відновлення сил шкіри. Мембранопротектори на кшталт жиророзчинних вітамінів і пептидних комплексів — розумне рішення, гріх не побалувати втомлену за зиму шкіру таким потужним і своєчасним підживленням.

#2 Вітамінізація шкіри навесні

Структурний дефіцит, що виникає в епідермісі після затяжної зими, особливо помітний на білій шкірі. Вона тьмяніє, дуже швидко втрачає вологу і виглядає «якось не так». Для того, щоб підбадьорити її, потрібно робити массажік по олійці: рижик, камелія, зародки рису або олива підійдуть ідеально. Незайвим буде ввести в масажну олійку жиророзчинний пептид — нехай працює!

Навесні на шкірі проявляється більше мімічних і статичних зморшок, тон шкіри є далеким від рівномірно-ідеального, тургор слабенький. Все це можна можна поправити, якщо відвідати косметолога. Апаратні методики на кшталт іонофорезу, мезотерапії, плазмоліфтінгу дають прекрасний результат, а домашній догляд на натуральній косметиці підкріплює його.

Вітамінізація шкіри піде куди швидше, якщо підключити руку фахівця — перевірено на практиці. Прийом вітамінів або колагену всередину — теж відмінна ідея, але спочатку порадьтеся з дерматологом.

#3 Мʼяка ексфоліація фруктовими кислотами (АГК)

Фруктові кислоти в косметиці здатні заповнити недолік вологи у верхніх шарах шкіри, тому ніжна ексфоліація комплексом «Предпілінг» повинна стати регулярною процедурою на початку весни.

Стабілізована форма вітаміну С, ретиноїди в малій дозіровочці (0,025%) та гіалуронові креми допомагають відновити потенціал шкіри. Іншими словами, не боятися свого відображення в люстерку.

Креми з АГК допомагають регулювати водно-мінеральний баланс шкіри, це важливо для відновлення функціоналу втомленого за зиму епідермісу.

#4 Підготовка шкіри до сонячного сезону

УФ-агресія починається десь в останньому тижні березня, тому шкіру потрібно готувати вже зараз. У прогнозах погоди зазвичай вказується УФ-індекс для вашої географічної точки, на нього і варто орієнтуватися в підборі сонцезахисного фактора (СЗФ, SPF) в денних кремах.

З арсеналу Zulfiya можемо порекомендувати готовий компонент, який легко вводиться навіть в готовий крем і забезпечує необхідний рівень захисту від сонця — Uvinul Easy. Уже в березні вводите в доглядову косметику ізофлавони сої та бамбука, СО2-екстракти насіння моркви, олії ожини і малини, а також равликовий слиз. Комплексний вплив цих біологічних активів готує шкіру до літнього сонця, а шкірі гарантує рівний тон і відсутність пігментних плям.

Все, що ми розповіли вище, відноситься в рівній мірі до обличчя, шиї, декольте і рук — памʼятайте про це.

Отже, почнемо сезонну чистку пірʼячка!

Ольга Zulfiya

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close