Трилон-Б (ЕДТА)

Новий товар

Стабілізатор формули

посилить піноутворення, поліпшивши очищаючі властивості мила і шампуню. У гелях і емульсіях пов'язує вільне залізо в комплекс, покращуючи властивості косметики. Легкий консервант.

Детальніше

Купуючи цей товар, Ви отримаєте 1 бал. Ваш кошик міститиме в сумі 1 бал які можна конвертувати в сертифікат на 0,20 грн.


24,00 грн

  • 50 г

Додати до списку бажань


Трилон-Б (ЕДТА)

INCI: EDTA (Ethylenediaminetetraacetic acid), Trilon B

Синоніми: ЕДТА, ЕДТУ, етилендіамінтетраацетат натрію, динатрієва сіль етилендіамінтетраоцтової кислоти, комплексон-III, хелатон III

Розчиність: легко у воді і лугах, малорозчинний в спирті

Кондиціонер

Комплексоутворювач, харчовий консервант і стабілізатор формули косметичного продукту. Допомагає знешкодити вільні іони заліза, пов'язуючи їх в комплекси.

Потрібен в шампунях і емульсіях, підвищує стабільність складу, хелатор. Поліпшує піноутворення та очищаючі властивості рецептур з ПАР. Пом'якшує воду з крана, тим самим перешкоджаючи відкладенню металів на шкірі, волоссі і шкірі голови.

Неодмінно додавайте в косметику в мінімальному дозуванні — це тільки поліпшить її властивість. Особливо корисний при виготовленні змиваючих засобів, які вимагають контакту шкіри з водою — гель для душу, очищаюча піна, крем-демакіяж. Дезактивуючи іони металів, зберігає прозорість гелів і захищає їх від псування. Наприклад, хітозановий гель.

Наявність у складі комплексоутворювача «Трилон-Б» знімає необхідність введення в композицію консерванту, діючого подразнююче на шкіру, а також додатково підвищує протизапальну ефективність композиції за рахунок зв'язування іонів металів.

 Властивості:

- В милі протидіє гасінню піни іонами жорсткості,
- Поліпшує піноутворення, мильні і тактильні властивості мила,
- В емульсіях і мазях посилює ефективність консерванта,
- Захищає водні склади від знебарвлення,
- В 
шампунях продовжує терміни зберігання,
- Пом'якшує воду,
- Запобігає руйнування іонами металів активних речовин,
В США дозволений як харчовий консервант, визнаний безпечним для косметики.

 Косметичне застосування

0,01-4%

- тверде мило - 1,2-4%,
- емульсії, тоніки і лосьйони - 0,01-0,2%,
- засоби для гоління - 0,05-0,3%,
- піномиючи засоби (шампуні, гелі, пасти) - 0,1%,
- кондиціонери для білизни - 4%.
У технологічному процесі створення емульсій та піномиючих засобів порошок «Трилон-Б» в необхідній дозі додається в водну фазу продукту і перемішується до повного розчинення.
Зберігання: уникати контакту з алюмінієм, цинком, нікелем і міддю і мідними сплавами

Статті по темі:

РЕЦЕПТИ ДЛЯ ВСІХ ІНГРЕДІЄНТІВ ТУТ

Оцінка 
2021-09-13

Ответ для Елены Ш

Здравствуйте, Елена! Актив термостабилен, но не рекомендуется растворять его в воде с температурой выше 80-85 градусов.

Оцінка 
2021-09-12

термостабильность

напишите пожалуйста этот актив термостабилен?

Оцінка 
2021-02-18

Для Елены Ш

Здравствуйте, Елена. Трилон-Б (ЕДТА) увеличивает срок годности, но не является полноценным консервантом, используют обычно в смывающих средствах для стабилизации формулы в дозировке 0,01-4%. 

Оцінка 
2021-02-17

свойство трилона

здравтсвуйте,у вас в описании этого компонента написано что если ввести в рецептуру трилон то не нужен консервант,а в какой дозировке надо ввести трилон в данном случае?

Оцінка 
2021-01-04

Для Ирины П

Здравствуйте, Ирина. Благодарим за отзыв.

Оцінка 
2021-01-02

Отзыв

ВАЖНО!

-Трилон Б, он же тетрасодиум ЭДТА, рН 10,5-11,5 (больше подходит для мыла)
-Трилон БД, он же динатривая соль ЭДТА, рН 4,0-5,0 (подходит для кремов)

  • 1 з 1 вважають цей коментар корисним.
Оцінка 
2019-02-20

для Елены

Этот компонент препятствует появлению осадка, например. Не все компоненты идеально смешиваются в водной среде, некоторые из них со временем тяготеют к образованию осадка. Кроме того, Трилон-Б усиливает противовоспалительное действие косметики и ее проницаемость в кожу.

Оцінка 
2019-02-19

В тонике

Какую роль выполняет трилон Б в тонике?

Оцінка 
2018-01-24

Как использовать

Здравствуйте, Лилия! Все зависит от того, с какой целью вы его вводите в состав геля. Если как хелатор, то заменить его сложно. А если для усиления эффективности консерванта, то в ассортименте магазина есть достаточное количество других консервантов, которые отлично работают в моноварианте.

Оцінка 
2018-01-21

Чем можно заменить

Подскажите пожалуйста, чем можно его заменить в хитозановом геле?

Оцінка 
2017-02-21

Ответ для Елены

Мы не совмещаем цинк и трилон.

Оцінка 
2017-02-18

совместимость

Хотелось все-таки узнать совместим ли ЕДТА с цинк активами пиритионом цинка например. В описании указано не допускать контакта при хранении

Оцінка 
2016-08-25

использование

Подскажите, если в креме использую магнезию или магния стеарат, нужно ли добавлять эдта?

Оцінка 
2016-05-31

Ответ!

Производное цинка.

Оцінка 
2016-05-27

подскажите, можно ли добавлять вместе с оксидом цинка

в описании написано: несовместим с цинком. а оксид цинка?

Оцінка 
2015-01-19

от осадков в спреях

хорошая штука от осадков в некторых спреях. Раньше мучилась, а потом увидела в рецептах, стала тоже добавлять везде по чуть. В квасцовом дезике на воде перестал быть осадок от кристаликов. Как действует трилон не понимаю, но он действует!!

  • 10 з 10 вважають цей коментар корисним.

Напишіть свій відгук!

Написати відгук

Трилон-Б (ЕДТА)

Трилон-Б (ЕДТА)

Стабілізатор формули

посилить піноутворення, поліпшивши очищаючі властивості мила і шампуню. У гелях і емульсіях пов'язує вільне залізо в комплекс, покращуючи властивості косметики. Легкий консервант.

Прагнемо до досконалості разом!

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter

або цю кнопку повідомити про помилку