Наші експерименти
Сьогоднішній випуск я хочу присвятити огляду нового емульгатора Oliveoil Avenate. Зацікавив він мене як простий в застосуванні емульгатор з олії оливи й вівсяного протеїну. В описі зазначено, що працювати з ним легко, креми виходять легкими та нелипкими при мінімальному введенні. Чи так це, сьогодні ми й розглянемо.
За основу я вирішила взяти просту зволожувальну крем-базу з мінімум активів, але при цьому з великою користю.
ЖФ
- Емульгатор Oliveoil Avenate 4,0
- Масло кокоса нераф. 3,0
- Масло ши нераф. 2,0
- Олія авокадо раф. 5,0
- Каприлово-каприкові тригліцериди 4,0
ВФ
- Гідролат ромашки 71,0
- Алантоїн 1,0
- Сечовина 3,0
АФ
- Д-пантенол 2,0
- Фукогель-1000 - 4,0
- Феноксиетанол 0,8
Приготування: на водяній бані топимо емульгатор і олії. Водночас підігріваємо гідролат і розчиняємо в ньому алантоїн і сечовину. Змішуємо за допомогою міні міксеру до однорідності. Коли наш крем охолоне, вводимо активи та консервант.
Наш емульгатор має вигляд легкоплавких брусків. Поки крем остаточно не охолов, він злегка рідкуватий. Але при повному застиганні, протягом години він набуває приємну легку текстуру. Крем виходить нелипкий, не забілює шкіру і має приємну текстуру. Мені це цілком підходить, але щоб остаточно протестувати емульгатор, розглянемо й інші варіанти нашого рецепта.
ЖФ
- Емульгатор Oliveoil Avenate 4,0
- Олія мигдалю солодкого 5,0
- Олія авокадо раф. 5,0
- Каприлово-каприкові тригліцериди 4,0
ВФ
- Гідролат ромашки 71,0
- Алантоїн 1,0
- Сечовина 3,0
АФ
- Д-пантенол 2,0
- Фукогель-1000 - 4,0
- Феноксиетанол 0,8
Приготування см. Вище.
У цьому рецепті ми замінили щільні олії кокоса й ши на легку мигдальну. Всього лише з такою заміною наш крем став консистенцією трохи густіше молочка, злегка текучим. Перший варіант мені сподобався більше.
Вирішила я дізнатися, що буде з кремом при більшому відсотку введення емульгатора. Для цього беремо за основу знову наш рецепт, але змінюємо кількість емульгатора і гідролата відповідно.
ЖФ
- Емульгатор Oliveoil Avenate 6,0
- Олія кокосу нераф. 3,0
- Олія ши нераф. 2,0
- Олія авокадо раф. 5,0
- Каприлово-капрікові тригліцериди 4,0
ВФ
- Гідролат ромашки 69,0
- Алантоїн 1,0
- Сечовина 3,0
АФ
- Д-пантенол 2,0
- Фукогель-1000 - 4,0
- Феноксиетанол 0,8
Приготування см. Вище.
З великою кількістю емульгатора крем став набагато щільніше, але текстура залишилась легкою і приємною.
Експериментуючи з консистенцією ви легко зможете створювати свої шедеври кремоваріння, що приносять користь і красу вашій шкіри.
Космецевт Олена Лемещук
0 коментар(и)