close
Меню

ТОП-5 міфів косметології

ТОП-5 міфів косметології

Міф 1. Масаж обличчя розтягує шкіру і наближає старіння

Один з найпоширеніших міфів косметології — шкода масажу. Нібито обличчя від цього старіє, адже його постійно розтягують! Якщо вдивитися в схеми масажу і книги по фізіології уважніше, то легко можна виявити загальний знаменник — лімфодренажний напрямок. Саме за лімфотоком і проводиться масаж, причому, вмілою рукою з контрольованим натисканням. Стимулювати лімфоток корисно, наприклад, від набряклості, яка непомітно може перетворитися в зморшку або т.зв. щічку бульдога.

Іншими словами, масаж Жаке ніяк не може наблизити старіння, оскільки критичного розтягування шкіри не допускає аж ніяк. Грамотна техніка масажу покращує не тільки тонус шкіри, але і настрій — доведено багаторічною практикою.

Міф 2. Шкіру потрібно захищати від сонця впродовж усього року, з максимальним СЗФ

Шкіру потрібно захищати, так, але крем з СЗФ 40-50 — явно не мастхев, якщо ви живете в середньоєвропейській смузі. Можливо, для Австралії або Японії такі цифри потрібні кожен божий день, але для нас вони працюють лише при тривалому відпочинку на пляжі. Як правило, навесні й влітку денний крем з SPF 5-15 цілком захищає шкіру від надлишку ультрафіолету. Не потрібно перевантажувати шкіру, як і не потрібно боятися сонячних променів — у звичному дозуванні вони важливі для організму, оскільки забезпечують його вітаміном D і підтримують еластичність шкіри, як би дивно це не звучало.

Ось така проста арифметика — все добре в міру, і СЗФ, і УФ-випромінювання.

Міф 3. Гоління жіночого обличчя подовжує молодість

Гоління жіночого обличчя — тренд новий і кумедний, прийшов з Японії й відразу ж став популярним у європейок, хвала ютубові. Хоча європеоїдне пушкове волосся куди непомітніше і світліше, ніж азіатське, гоління знайшло своїх адептів і у нас. Черговий азіатський тренд, який працює виключно у себе на батьківщині, йде корінням в японську традицію — весільне гоління. Перед весіллям наречена дійсно збривала пушок з обличчя і шиї, але лише для того, щоб традиційний весільний макіяж ліг бездоганно. Це був єдиний випадок гоління в житті японки, проте в наші дні промисловість Азії його згадала. І тепер пропонує безліч модифікацій спеціальних станків для гоління саме для жіночих щічок — чиста комерція, жінці це не потрібно. Але якщо дуже хочеться, голіться на здоров'я. Ваш щоденний б'юті-ритуал просто подовжиться ще на 5-10 хвилин.

Користь від жіночого гоління нульова, хоча існує думка, що воно продовжує молодість шкіри. Для щільної чоловічої шкіри це дійсно працює, але для жіночої така агресивна стимуляція відновлення шкіри — явний перебір. Якщо вам все-таки кортить поголитися, то головне тут — не порізатися і не занести інфекцію.

Міф 4. Азіатська косметика — найкраща

Азіатська косметика не найкраща, а просто найрізноманітніша. Японці та корейці придумали безліч серій, видів і підвидів косметики, продажі яких взяли й обрушили європейський ринок кілька років тому. Дійсно, оформлення і цукеркові аромати кремів, пінок і помад стали культурно-косметичним шоком для Європи, проте треба віддати належне заповзятливим азіатам — вони завоювали серця мільйонів косметистів по всьому світу. Хоча, поклавши руку на серце, азіатська косметика зобов'язана своєю популярністю нелипкості (силікони останнього покоління), приємному аромату (запашка кондитерського напрямку), миттєвому зволоженню (гіалуронова база) і певному відсотку активів (екстракти та пептиди). Наднового нічого, але яскрава обгортка й агресивний маркетинг закріпили приголомшливий успіх.

Єдине, за що ми дійсно вдячні азіатській косметиці — ВВ-крем, він не здасть позицій ніколи, це вже класика, слова тут зайві.

Міф 5. Косметика люкс однозначно краще, ніж бюджетна

Косметика класу люкс — це товар, що випускається шанованими фірмами, що мають ім'я і вікову репутацію. Зрозуміло, такі зубри косметичного ринку мають розвинену інфраструктуру, і кожен крок кожного департаменту для кожного крему відбивається на вартості кінцевого продукту. Як правило, самі косметичні компоненти не настільки дороги, як можна подумати, дивлячись на 10 мл сироватки ціною в 150 євро. Однак ім'я і репутація коштують дорого. Ось чому люксова косметика навряд чи може бути чудодійною — так само, як і крем з бюджетної серії зі схожою формулою.

Вибір косметики та підкованість жінки в цьому питанні — ось ключові фактори успішного догляду за шкірою. Важливо знати основні компоненти, які підходять вашій шкірі, тоді й вибір косметики стане простішим, а витрати — меншими.

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close