close
Меню

Вусики над верхньою губою

Вусики над верхньою губою

   Вусики над верхньою губою прикрашати жінку не можуть, тому дами багато століть назад придумали один надійний спосіб для позбавлення від цієї напасті. Про нього ми розповімо нижче, а поки що заглибимося в таємниці росту волосся на жіночому обличчі.

   Вусики й пушкове волосся — цілком нормальне явище, адже волоссям покрито все людське тіло за винятком губ, долонь і п'ят. Якщо у дам зі світлою шкірою пушкове волосся геть непомітне, то у брюнеток справа дещо серйозніша, навіть тоненький пушок на щоках і над губою набуває характеру проблеми, від якої хочеться позбутися раз і назавжди. «Раз і назавжди» — це, скоріше, лазерна епіляція, а з домашніх способів запропонуємо вам старий добрий метод, обкатаний багатьма брюнетками Сходу. Це шугаринг.

   Як видалити вусики над верхньою губою і при цьому змусити пушок рости повільніше? Шугаринг є простою відповіддю на надії й сподівання тих, хто втомився невпинно вискубувати зрадницькі темні волоски над губою. Відмітна риса шугарингу, як способу видалення волосся — волосяний фолікул повільніше регенерує нову волосину, тому при більш-менш регулярному шугарингу верхньої губи ви незабаром досягнете відмінного результату. Волосинки почнуть рости не просто повільніше, вони витончаться і на вигляд стануть значно світліше. У підсумку ви отримаєте ідеальне личко, яке не псують непотрібні деталі.

Рецепт шугарингу для видалення вусиків

   Шугаринг — це карамельна суміш, яку створюють з трьох компонентів: цукру, води, лимонної кислоти. Тут важлива пропорція, запам'ятайте її:

- цукор — 3 частини;

- вода — 1 частина;

лимонна кислота — 0,5 частини.

   Іншими словами, для 1-2 процедур по позбавленню від вусиків вам знадобиться зовсім небагато карамельної пасти, технологія приготування якої проста. В емальовану каструльку з широким дном кладете цукор (2 ч. ложки) і воду (1 ч.л.), ставите на повільний вогонь і доводите практично до рідкого стану. Далі додаєте 0,5 ч. ложки лимонної кислоти та при постійному помішуванні чекаєте на однорідну масу, в якій цілком розчинилися кристалики цукру і кислоти.

   Увага, після досягнення карамеллю впевненого відтінку світлого меду можна перевіряти її на готовність: краплю шугар-маси з ложки капніть в склянку з чистою водою. Якщо крапелька відразу ж застигла і впала на дно — пора знімати з плити. Готову масу приємного карамельного відтінку можна перелити в бляшану баночку, або контейнер з жароміцної пластмаси. Коли вона через пару годин охолоне, беремося видаляти волосся над верхньою губою: з карамеллю це хвилинна справа, боляче не буває в принципі.

   Після сеансу епіляції очищаємо шкіру ватним диском, просоченим тоніком і наносимо гель пост-епіл. Все — за лічені хвилини ви позбулися вусиків над верхньою губою, тепер вони будуть рости набагато повільніше. Робити будь-які епіл-вправи краще проти ночі, нехай шкіра вночі відпочиває.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close