close
Меню

Ароматизація житла: натуральний освіжувач повітря

Ароматизація житла: натуральний освіжувач повітря

  Ароматизація житла за допомогою ефірних олій — ідея класна, тому сьогодні ми запропонуємо вам пару-трійку класичних формул для додання домівці неповторного аромату і затишку. Ефірні олії знаходять застосування всюди: кухня і передпокій, комод з білизною і ванна, спальня та дитяча потребують особливої атмосфери.

  Ванна кімната — місце з підвищеною вологістю, тому в ароматизації цієї ділянки будинку важливо застосувати чайне дерево, яке знизить темп розвитку бактерій. У передпокої цей принцип теж важливий, тому до «чайнику» рекомендуємо додати грейпфрут, або м'яту. Якщо в будинку є тварини, їх підстилки слід обробляти лавандою і чебрецем — кращого дуету від паразитів не знайти. Спальня з ароматом неролі буде затишною, чуттєвою, привабливою, а аромат літцеї кубеби створить в вітальні неповторну атмосферу, що надихає на спілкування. А ось в робочому кабінеті рекомендуємо використовувати апельсин, шавлію або вербену лимонну, що вони підвищують концентрацію уваги. У дитячій нехай пахне лаванда або мандарин, чий ніжний тонкий аромат корисний діткам.

Рецепти спреїв для оселі

Рецепти спреїв для розпилення в оселі прості — у флаконі потрібно розчинити ефірні субстанції в полісорбаті-80, збовтавши енергійно. Потім долити води й знову струшувати до повного розчинення солюбілізатору полісорбату. Деяким більше подобається використовувати спирт для розчинення ефірів, але з полісорбатом надійніше, як свідчить практика.

Спрей для вітальні «Іланг і кедр», 50 мл

Універсальний спрей для будинку містить чотири ефірних олії, кожна з яких привносить свою нотку: неролі та іланг роблять запах вишуканим, а кедр і кориця виступають тонізуючим фактором. Вдалий вибір для використання у вітальні.

- вода — 44 мл,

- полісорбат-80 — 6 мл,

- ефірна олія неролі 3% — 4 краплі,

- ефірна олія іланг-ілангу — 2 краплі,

- ефірна олія кедра атласького — 2 краплі,

- ефірна олія кори кориці — 1 крапля.

Аромаспрей для передпокою «Антитабак», 50 мл

Очищення повітря в будинку від табачного диму та кухонного чаду. Розпорошувати в міру потреби.

- вода — 44 мл,

- полісорбат-80 — 5 мл,

- ефірна олія м'яти — 15 крапель,

- ефірна олія грейпфруту — 10 крапель,

- ефірна олія чайного дерева — 5 краплі,

- ефірна олія лаванди — 5 краплі.

Спрей для робочого кабінету «Вербена і кедр», 50 мл

Спрей приємно пахне і налаштовує на робочий лад: вербена і кедр в дуеті допомагають зосередитися, а цитрусовий сплеск підіймає настрій. Тонізуючий аромат корисний і приємний: задоволення у квадраті.

- вода — 44 мл,

- полісорбат-80 — 6 мл,

- ефірна олія мандарина — 10 крапель,

- ефірна олія грейпфрута — 5 крапель,

- ефірна олія кедра — 4 краплі,

- ефірна олія вербени лимонної — 1 крапля.

Аромаспрей від спеки «Літній вечір», 50 мл

Ніжний чистий аромат допомагає пережити спекотне літо: розпорошення складу в міру потреби в приміщенні дарує відчуття прохолоди й підіймає тонус. Рекомендуємо для спальні.

- вода — 44 мл,

- полісорбат-80 — 6 мл,

- ефірна олія м'яти — 10 крапель,

- ефірна олія лаванди — 8 крапля,

- ефірна олія чайного дерева — 2 краплі.

 

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close