close
Меню

Як боротися з дитячою пітницьою. Рецепт крему.

Як боротися з дитячою пітницьою. Рецепт крему.

   У багатьох з нас є маленькі дітки й практично кожна мама стикалася з такою неприємною проблемою, як пітниця у дитини. В умовах жаркого літа ця тематика стає більш актуальною. Щоб уникнути такої прикрої проблеми, сьогодні я вам розповім як приготувати крем для лікування і профілактики пітниці у маленьких діток.

  Не раз нас вже виручав в багатьох проблемах зі шкірою мікронізований оксид цинку, не обійдемося ми без нього і зараз, так, як він прекрасно підсушує мокрі частини тіла, висипання і знімає запалення. Масла ши та кокосу прекрасно зволожують чутливу дитячу шкіру, а олія насіння календули загоює і заспокоює подразнену шкіру. Протизапальна дія гідролата й ефірної олії ромашки допоможе нам у боротьбі з пітницею, а екстракти череди та алое закріплять наш успіх в боротьбі за чисту шкіру і спокійний сон вашого чада.

  Для приготування цього чудо-крему нам знадобляться:

ЖФ

- Ксильянс 3,0

- Масло кокосу н/ф 4,0

- Масло ши н/ф 4,0

- Олія насіння календули н/ф 4,0

- Цинку оксид мікронізований 5,0 

ВФ

- Гідролат ромашки 73,0

- Алантоїн 0,6 

АФ

- Феноксиетанол 0,8

- Д-пантенол 4,0

- СО2-екстракт алое-вера 0,6

- СО2-екстракт череди 0,6

- Ефірна олія ромашки 6-8 крап. на 100,0 крему

  Приготування: в жароміцній ємності зважуємо і топимо емульгатор з оліями на водяній бані. В отриманій суміші диспергуємо оксид цинку. В іншій жароміцній ємності підігріваємо гідролат і розчиняємо в ньому алантоїн. Змішуємо обидві фази за допомогою міні-міксеру до однорідного стану і залишаємо охолоджуватися. Коли наш крем охолов, вводимо активи, консервант і ефірну олію.

  Наносити такий крем варто на подразнені ділянки шкіри, або ж для профілактики пітниці під підгузник.

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close