close
Меню

Холодне обгортання від целюліту: ментол рулить

Холодне обгортання від целюліту: ментол рулить

   Холодне обгортання від целюліту робиться з ментолом: ця копійчана похідна ефірної олії м'яти творить чудеса з в'ялою, жирною та атонічною шкірою. Секрет зниження об’єму тіла після ментолових процедур криється в його умінні покращувати обіг лімфи природним способом. Все тіло ментолом покривати не можна, а ось ділянки з найтовстішою шкірою (стегна, ягодіцепси, гомілки) відмінно моделюються за допомогою цього нехитрого компонента.

  Який ментол використовувати для обгортань? Найкраще зарекомендував себе 10%-вий розчин ментолу в олії, це потужний склад, його вводять потроху в базову суміш для обгортання. Приготувати розчин простіше простого: 10 г кристалічного ментолу заливаються базовою олією до позначки в 100 мл. Курс процедур з холодного обгортання (10-12 сеансів, через два дні) проганяє якщо не целюліт, то набряклість, яка і є передвісником «апельсинової кірки».

  Відразу зазначимо: перед процедурою важливо зрозуміти, яку концентрацію ментолу здатна витримувати ваша шкіра. При чутливій, досить буде і 1%-вого розчину ментолу. Якщо медичних протипоказань немає, можна включати ментол в програму стрункості.

  Холодне обгортання допомагає не тільки від целюліту, воно прекрасно покращує обіг крові й лімфи, відновлюючи тонус м'язів. Адже «апельсинова кірка» у худих панянок — це не жир, а атонічні м'язи, які допомагає «підбадьорити» ментолова терапія.

Користь ментолу при холодному обгортанні від целюліту

Користь ментолу, м'ятної олійки та ефірної олії м'яти перцевої для шкіри незаперечна: по-перше, це дивовижний тонік для эпідермісу. Ментол в косметиці вхожий всюди: шампунь (від лупи), загоювальний спрей (легкий анестетик і бактерицид), дезодорант, емульсії (матування шкіри), антицелюлітні креми. У високих концентраціях (10%) ментол викликає явне відчуття «морозу по шкірі» і навіть деяку анестезію: в цей час в шкірі посилюється кровообіг і відбувається поліпшення клітинного дихання, що критично важливо для спалювання жирку. Ці самі жирові клітини (адипоцити) починають активно розщеплюватися, звільняючи місце і скорочуючи об’єми тіла.

Як зробити холодне обгортання

Це просто: маючи на руках олійний розчин ментолу, ви непереможні. Радимо посилити лімфодренажну властивість ментолу глиною: такий детокс + жироспалення зробить шкіру здоровішою і гладенькою. На 50 г глини (в середньому, вистачає на обидві ноги), що набрякала 20 хвилин у воді, додамо 10 мл ментолової олії (опціонально) і обгорнемо потрібні ділянки. СО2-екстракти фукуса, хвоща, арніки посилять ефект. Процедура триває не більше 15 хвилин, після чого обгортання змивають теплою водою, а на шкіру наносять моделюючий гель, або крем. Відчуття, що ви Снігуронька, триватиме ще години дві, але в ногах буде відчуватися бадьорість і легкість. Шкіра після ментолу буде рожевою, свіжою, гладкою, як в юності — ось за що ми цінуємо холодні обгортання! І за мінус 2,2 см за 28-денний курс з 12 процедур.

 

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close