close
Меню

Як зробити сонцезахисне молочко для тіла

Як зробити сонцезахисне молочко для тіла

   Літо, як усім відомо, прекрасна пора для відпусток. Але насолоджуючись приємними моментами, часто отримуємо неприємні наслідки у вигляді сонячних опіків. Щоб уникнути такої ситуації, я вам сьогодні пропоную зробити сонцезахисне молочко для тіла, яке підійде для всієї родини й буде легко вбиратися навіть у спеку.

   А почнемо ми зі знайомства з чудовим УФ-фільтром Uvinul Easy. З його допомогою ви отримаєте комплексний захист від сонця. Крім того він має додаткові емульгуючі властивості. Але щоб зробити захист більш потужним, додамо в молочко ОМ-циннамат і мікронізований діоксид титану.

З олій в рецепті ми використовуємо багаті за своїм жирно кислотним складом, олії кокосу і кунжуту в нерафінованому вигляді. Крім мегазволоження і регенеруючих властивостей, олія має природний ступінь захисту від ультрафіолетових випромінювань.

У вступній частині молочка ми використовуємо гідролати насіння моркви, петрушки й солодки. Ці гідролати не дадуть нашій шкірі втратити дорогоцінну вологу і зроблять її більш гладкою і пружною. А закріпити дію гідролатів нам допоможуть екстракти вівса і ламінарії, які чудово пом'якшують, зволожують і мінералізують шкіру.

А тепер по черзі:

ЖФ

- Ксильянс 2,0

- Олія кунжуту нераф. 4,0

- Олія кокосу нераф. 4.0

- Каприлово-каприкові тригліцериди 4,0

- Lecigel 0,5

- Uvinul Easy 10,0

- Діоксид титану мікронізований 2,0

- ОМ-циннамат 5,0

ВФ

- Гідролат солодки, насіння моркви та петрушки 57,0

- Алантоїн 1,0

АФ

- Феноксиетанол 0,8

- Д-пантенол 3,0

- Фукогель-1000 - 3,0

- СО2-екстракти вівса та ламінарії по 0,6

- Ефірні олії жасмину і троянди по 5 крап.

Приготування:

   В жароміцній місткості зважити емульгатор та олії. Розтопити на водяній бані та потім диспергувати УФ-фільтра і Lecigel. Нагріти гідролати та розчинити в них алантоїн. Змішуємо обидві фази за допомогою міні міксеру і залишаємо остигати. Після охолодження вводимо активи, консервант і ефірні олії. Ще раз перемішуємо і переливаємо в зручну тару, наприклад, в тубу.

   Наносити таке молочко слід за 20 хвилин до виходу на сонце і після контакту з водою оновлювати нанесення.

Ласкавого вам сонечка і приємної відпустки!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close