close
Меню

Кондиціонер для волосся, маска, бальзам: в чому різниця?

Кондиціонер для волосся, маска, бальзам: в чому різниця?

   Кондиціонер для волосся є одним з косметичних засобів для догляду за шевелюрою, крім нього, існують і інші форми косметики для волосся. Маска, бальзам, спрей, кондиціонер і лосьйон — всі ці засоби мають певний склад, тому важливо пам'ятати про відмінності між ними. Вони є.

   Різниця в складі косметики для волосся криється в її меті — маскою для волосся ніхто не стане мити волосся, а шампунем ніколи не стануть склеювати пошкоджені кінчики. Чому? Відповідь криється в складі, тому давайте навчимося його читати. Що входить до складу звичних засобів для волосся і які види такої косметики найпопулярніші?

   Кондиціонер для волосся. Складається з емульгатора, силіконів і води — ця легкозмивна емульсія знімає статику з волосся, розгладжує лусочки, полегшує укладання і захищає від негативних впливів ззовні (сушка феном, прасування, начісування, підвищена вологість). Один з різновидів кондиціонера — ополіскувач. По суті, це одне й те ж: обидва різновиди просто покращують (кондиціонують) зовнішній вигляд волосся. Не містять біоактивних речовин, ніяк не впливають на здоров'я волосся, просто покращують його вигляд завдяки «запечатуванню» лусочок волосини. Ополіскувачі і кондиціонери — порятунок для кучерявого волосся.

Застосування: після кожного миття волосся, нанести і змити.

Косметичні компоненти: емульгатор кондиціонуючий, цетрімоніум хлорид, силікон-флюїд, амодиметикон, полікватерніум-7, дегікварт

   Бальзам для волосся. Складається з корисних речовин, які можуть проникати в стрижень волосини, даруючи здоров'я і еластичність. Бальзами містять в складі кератин, вітаміни, ефірні олії, що сприяють оздоровленню волосся та коріння. Бальзами (на відміну від кондиціонерів) можна і потрібно наносити на коріння волосся — така процедура живить волосяні фолікули і зміцнює їх.

Застосування: у міру потреби, курсом раз в сезон

Косметичні компоненти: гідролізати протеїнів, вітаміни, гіалуронат натрію

   Маска для волосся. Складається з поживних олійок, емульгатора, трав’яних настоїв. Надзвичайно корисна як для волосся, так і для шкіри голови — це лікувально-профілактичний засіб, здатний оздоровлювати волосся від коренів до кінчиків, сприяти зростанню. Як правило, маска не містить силіконів, зате сповнена рослинних екстрактів, вітамінів, гідролізатів і пептидів.

Застосування: не частіше 2-3 разів щомісяця

Косметичні компоненти: СО2-екстракти, пептиди, таурин, пудра шовку, колаген та еластин, пептиди

Догляд за волоссям повинен бути різноманітним, тому важливо знайти свій власний ритм і засоби, що ідеально підходять саме вам. Тоді доглянуте й здорове волосся буде вашою прикрасою в будь-яку пору року.

Рецепти по догляду за волоссям

Маска для волосся «Кератинова», 100 г

   Маска кератинова має ніжну кремову консистенцію, легко наноситься і змивається, залишаючи волосся сильним і блискучим. Кризалідна олія та кератин оздоровлюють волосся, а сірка і цілюща пудра амли закладають основу для зростання нового.

- база-кондиціонер — 70 г;

- гідролат аїру — 10 г;

- гідролізат кератину — 10 г;

- олія кризалідна — 1 г;

- пудра амли — 5 г;

- сірка МСМ — 3,5 г;

- консервант феноксиетанол — 0,5 г.

   У гідролаті розчинити сірку, гідролізат кератину, трав'яну пудру. Після готову пасту змішати з базою-кондиціонером, додати кризалідну олію та законсервувати.

Наносити маску на довжину волосся, корисно втирати в коріння. За півгодини-годину маску змити шампунем і ополоснути волосся підкисленою водою.

Бальзам «Для кучерявого волосся», 100 г

   Бальзам для кучерявого волосся забезпечить зволоження і догляд, отже, кучері можна приборкати дуже оперативно. Кокосова олійка та білок кератин розгладжують волосся, амодиметикон знімає статику, СО2-екстракти кокоса, малини, артишоку, ромашки й звіробою живлять волосся і його коріння.

- гідролат алое-віра — 85 г;

- емульгатор «Дегікварт» — 8 г;

- олія кокосу — 1 г;

- гідролізат еластину — 3 г;

- комплекс СО2-екстрактів «Для ламкого та сухого волосся» — 1 г;

- амодиметикон — 2 г;

- консервант феноксиетанол — 0,5 г.

   На водяній бані підігріти гідролат, додати гранули Дегікварту і змішати міксером в молочко. Далі ввести гідролізат і комплекс. Грунтовно змішавши, додаємо кокосову олію, отримавши ніжну емульсію, після чого вводимо амодиметикон і консервант.

Наносити після миття на волосся, змивати за 5-10 хвилин.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close