close
Меню

Екогель для миття посуду

Екогель для миття посуду

    Безпечний екологічний гель для миття посуду — це такий гель, який відмінно відмиває посуд від жиру, не висушує шкіру рук і є біорозкладним. І такі гелі в природі існують. Як правило, в їх складі завжди є гліцерин (пом'якшує шкіру), лимонний сік (знежирює), ефірні олії (гублять бактерії та надають ніжний аромат). До речі, вкрай важливе значення має піномиюча основа з різних поверхнево-активних речовин — чим вона м'якше, тим краще.

   Екогель для миття посуду можна створити власноруч, нижче є пара рецептів піномиючих гелів, які відмивають не тільки фаянсові тарілки, але і знежирюють каструлі, кахельну плитку, мийку. ПАВи, на яких засновані наші рецепти чистоти, дають багато піни — м'якої, дрібно бульбашкової, щільної — такої, що сама відмиває всі забруднення.

   Господині в XXI столітті націлені на користування безпечними засобами: для багатьох питання екологічності дуже важливе, а якщо в будинку підростають діти, хочеться бути впевненими в повній нешкідливості побутової хімії. Саме такі засоби для чистоти на кухні та в оселі пропонуємо зробити своїми руками.

   Компоненти для створення екогелю для миття посуду прості: делікатні ПАРи, пом'якшувальний гліцерин, ефірні олії цитрусових і лаванди, максимально природний консервант типу SynerCide Asian Fusion. Змішавши компоненти, отримуємо безпечний гель для миття посуду, який прекрасно піниться і так же легко змивається з поверхні. Такий натуральний засіб приємно використовувати й для прибирання на кухні, в будинку, у ванній кімнаті.

Екогель для миття посуду «Прованс», 100 мл

SynerCide

Екогель очистить посуд, знежирить і навіть догляне за руками: ефірні олії в складі добре впливают на шкіру і настрій.

- вода очищена — 75 мл;

- ПАР кокоглікозід — 25 мл;

- гелеутворювач ГЕЦ — 1 г;

- ефірна олія лаванди — 10 крапель;

- ефірна олія м'яти — 2 краплі;

- консервант SynerCide Asian Fusion — 2 мл.

У гарячій воді загелити гелеутворювач гідроксиетилцелюлозу, після ввести ПАР, перемішати паличкою, ввести ефірні олії та консервант.

Екогель очищувальний «Бамбіно», 100 мл

Екогель знадобиться в сім'ях, де є маленькі дітки: безпека гарантована, ваше завдання — нанести засіб на посуд і прополоскати. Блискучий і скрипучий від чистоти посуд — наша мета! Лимон і м'ята в складі надають мийному екогелеві ледь вловимий ніжний аромат.

- вода очищена — 60 мл;

- ПАР кокамідопропілбетаїн, 30% — 30 мл;

- гелеутворювач ГЕЦ — 1 г;

- гліцерин — 10 мл;

- ефірна олія лимону — 10 крапель;

- ефірна олія м'яти — 2 краплі;

- консервант SynerCide Asian Fusion — 2 мл.

У гарячій воді загеліть гелеутворювач гідроксиетилцелюлозу, після ввести ПАР і гліцерин. Перемішати паличкою, ввести ефірні олії та консервант.

Бельді для прибирання і чищення «Гіпоалергенне», 100 г

Бельді дарує об'ємну шапку піни, тому не варто сміятися: для очищення посуду та екоприбиранню таке мило просто знахідка. Додайте в нього ефірні олії, які посилять бактерицидний ефект. Піна, збита поролоновою губкою, проникне скрізь і видалить забруднення, аж ніяк не потурбувавши алергіків.

- мило м'яке бельді — 100 г;

- ефірна олія чайного дерева — 7 крапель;

- ефірна олія лимону — 7 крапель;

- ефірна олія м'яти — 6 крапель.

Створити мийний засіб просто: змішайте бельді з ефірами, зберігати засіб зручно в коробочці. Однак якщо наполовину розбавити його водою і грунтовно розмішати, то отримаємо засіб гелевої консистенції, що дуже зручно для флаконів з дозатором.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close