close
Меню

Посічені кінці волосся: як позбутися, рецепти косметики

Посічені кінці волосся: як позбутися, рецепти косметики

   Посічені кінці волосся зустрічаються не тільки у власниць довгого волосся, ця проблема знайома багатьом жінкам. Першим бажанням «вилікувати» цю проблему є ножиці, однак і ножиці повинні бути особливими. Перукарі досить успішно справляються з проблемою посічених кінців спецінструментом «гарячі ножиці», однак щоденний догляд за волоссям теж може допомогти. Головне — не лінуватися і балувати всю довжину волосся грамотним доглядом, в якому є не тільки живлення (олії та батери), але й зволоження (полісахариди, фукогель, гідролізати, гіалуронат натрію).

   Зволожуючі емульсії і кондиціонери — важлива частина догляду за волоссям, які схильні до сухості на кінцях. Роздвоювання кінчиків сильно дратує, особливо добре це знають ті, хто регулярно фарбує або освітлює волосся. Ті, хто поважає хну і басму, з проблемою посіченості кінців не знайомі, як правило.

   Базовий догляд за волоссям, особливо довгим, включає в себе очищення шампунем або бельді, а також кондиціонування. Саме другий етап важливий для профілактики посіченості кінчиків. Головне завдання кондиціонера — не дати волоссю плутатися і завертатися у вузли, ось і все. Примусове зволоження і живлення доповнює — нехай і короткочасну — дію кондиціонера. Рецепт зволожуючого кондєя, що полірує волосся, даруємо нижче.

   Якщо проблема посічених кінчиків стоїть гостро, потрібно звернутися до курсу масок і регулярного відвідування перукаря. Подвоївши зусилля, ви значно швидше позбудетеся такої напасті як роздвоєні кінці волосся.

Які косметичні компоненти допоможуть лікувати посічені кінці?   

   Компоненти, що повинні бути присутні в формулі вашого кондиціонера від посічених кінців, це:

а) олії броколі, кокосу, авокадо, оливи, насіння кмину;

б) зволожуючі агенти на кшталт гіалуронату натрію, фукогелю, алое-віра, Cova B-Trox, гідролізатів злакових, йогурту.

   Злившись в косметичному екстазі, ці речовини здатні не тільки підремонтувати кінці волосся, але і зробити вашу шевелюру густішою і доглянутою.

   Впевнені, що простий рецепт з кокосовою олійкою та фукогелем з першого разу доведе свою ефективність.      Успіхів!

 

Кондиціонер від посічених кінчиків «Кокос і апельсин», 100 г

   Кондиціонер робить важливу справу — профилактує сухість кінчиків та їх подальше розщеплення. Ось чому для рецепта ми вибрали кокосове масло — його молекули легко проникають у волосяний стрижень, як і олія оливи та авокадо (в разі чого можлива рівновелика заміна олій в рецепті). Після нанесення кондиціонера на волосся, змийте засіб. Антистатичний ефект забезпечений (силікон-флюїд), як і тонкий аромат (ефірні олії полірують волосся і приємно пахнуть).

- гідролат розмарину — 75 г

- емульгатор «БТМС» — 8 г

- масло кокоса вірджин — 0,5 г

- гідролізат шовку сухий — 3 г

- фукогель — 5 г

- силікон-флюїд — 4 г

- консервант AMTCide Coconut — 2 г

- ефірна олія апельсина гіркого — 20 крапель

- ефірна олія вербени лимонної — 5 крапель

- ефірна олія кедра гімалайського — 4 краплі

- ефірна олія іланг-ілангу — 1 краплі.

   На водяній бані-1 розтопити кокосове масло і емульгатор. Паралельно на водяній бані-2 трохи підігріти гідролат, розчинити шовковий порошок, додати фукогель.

   Змішати обидві фази, ввести в білу емульсію силікон-флюїд, по краплині ввести ефірні олії. Останній крок — консервація готового кондиціонеру.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close