close
Меню

Топ-5 косметичних компонентів від старіння шкіри

Топ-5 косметичних компонентів від старіння шкіри

   Старіння шкіри — процес природний і незворотній, оскількі життя не стоїть на місці. І хоча косметика XXI століття в силах віддалити наступ віку або пом'якшити перші його ознаки, скасувати природний цикл в'янення вона не може. Звідси зробимо простий висновок — важливо не тільки доглядати за шкірою, але і вчитися поважати та цінувати себе як особистість. Чарівна і розумна жінка навіть власні зморшки носить як прикраси, як власну родзинку, і таких жінок багато! А що до косметики, то ми вибрали для вас п'ятірку найактивніших компонентів, які за лічені години допоможуть зробити шкіру зволоженою, розгладженою, відпочившою.

Поговоримо про те, що з косметичних компонентів може послабити прояви віку в нашому здоровому організмі.

 

Сповільнюємо старіння шкіри: топ-5 компонентів косметики

1. Пептиди. Сьогодні це революційний спосіб віддалити в'янення шкіри. Молекули пептидів настільки малі, що легко проникають в глибини шкіри, проводячи там омолоджуючі роботи, поки ми спимо, працюємо, відпочиваємо на морі і виховуємо дітей. Косметологи зробили висновок, що мультикомпонентні пептидні комплекси діють куди ефективніше, ніж однокомпонентна формула — беріть на озброєння такий підхід.

2. Екстракти. Найпотужніші за концентрацією активних речовин — це СО2-екстракти, їх асортимент розширюється з кожним днем. Добре зарекомендували себе гліколеві та сухі екстракти рослин, які легко змішуються з водою і вводяться в маски. Віддаляють старіння екстракти водоростей (фукус, ламінарія, спіруліна), вони забезпечують потужний лімфодренаж і детоксикацію в першу чергу. Кава, інулін, броколі, хвощ та кмин — ці омолоджуючі витяжки повинні стати вашими супутниками на довгі роки. Екстракти з вмістом альфа- і бета-гідроксикислот освіжають шкіру, не дозволяючи їй тьмяніти і лущитися. Однак найінноваційнішим серед екстрактів є новий його вид — ферментований. Ферментація екстрактів і базових олій — нове слово в косметології та фармацевтиці, її взяли на озброєння азіатські виробники косметики. Про небувалу міць ферментативної косметики ми поговоримо наступного разу — буде цікаво.

3. Гіалуронат натрію. Співати оди різним похідним гіалуронової кислоти ми не втомимось аж ніколи. Нещодавно в інтернет-магазині «Зульфія» з'явилися дві нові форми гіалуронату натрію, це новітні розробки азіатських космецевтів. Вашій увазі пропонується гіалуронат натрію з ультрамалим розміром молекул (0,8 кД) і нановерсія (10-50 кДа) — ці речовини не просто омолоджують шкіру, вони лікують. Демодекозна, куперозна, екзематозн, вугрувата і атопічна шкіра гостро потребують гіалуронової терапії — пам'ятайте про чарівний оздоровчий ефект цього природного компонента в будь-якому віці.

4. Третиноїн. Вітамін А, точніше, найактивнішу його похідну, ми виділимо особливо: в сучасній косметології значення третіноїну зростає, адже цей актив творить чудеса чи не на рівні пептидів. Регулярне використання і точно вивірене дозування дійсно стирають зморшки і освітлюють плями на шкірі. Правда, пристосуватися до третіноїну вдається не кожній, багато жінок кидають ретиноєву омолоджуючу терапію на півдорозі, а даремно. Рік третіноїнового догляду здатний омолодити шкіру на 3-5 років, а це немало. Причому, ефект від крему з третиноїном тримається 6-9 місяців, рекорд!

5. Шовк. В цьому слові зібрано все рідне шкірі: унікальний набір з амінокислот відроджує здоров'я епідерми, миттєво оптимізує її водно-сольовий баланс і виступає потужним антиоксидантом. Шкіра, яку регулярно балують гелями і масками на шовку, ніколи не вередує. Спробуйте тиждень поспіль опудрювати очищену шкіру шовком — результат від такого «сухого» крему не змусить себе довго чекати.

 

Що потрібно зробити, щоб шкіра не старіла?

   Для того, щоб шкіра не старіла, потрібно робити їй поблажки, це цілком в наших силах. Наприклад, спробуйте три тижні поспіль пригощати її колагеном зсередини і з зовні: питний колаген і гіалуронка відмінно проявляють себе як засоби, що не дозволяють шкірі всихати і зморщуватись. Корисно бувати на сонечку і купатися в морі: така вивірена терапія в першу чергу знімає з шкіри стрес і виганяє набряклість. Важливо знати потреби своєї шкіри в різні пори року — наша шкіра є живим органом і тому поводиться по-різному, прислуховувайтесь до неї. Крім того, маски (очищаючі, детоксикуючі, поживні) повинні стати доброю звичкою з юних років, такий догляд гарантовано подовжує молодість.

   Але найголовніше наше завдання щодо профілактики старіння шкіри — посміхатися і не боятися старіння. Жодній розсудливій людині не прийде в голову заявити, що його улюблена бабуся чи дідусь непривабливі, тому що у них є зморшки. Тому що дивлячись на цікавих людей, ми зморшки якраз і не бачимо! Зате бачимо впевненість в собі, мудрість, почуття гумору і безмежну чарівність. Страх постаріти — ось найпотужніший активатор зморшок. Але з натуральною косметикою і вмінням поводитися з нею ранні зморшки вам не загрожують, повірте.

   P.S. У 2017 році видавці глянсових журналів домовилися більш не використовувати слова «антивіковий» або «анти-ейдж», оскільки стало ясно: зрілі жінки і чоловіки стають цікавішими не всупереч віку, а завдяки йому. Відтепер прийнято називати косметику просто «віковою» — звучить куди витонченіше й перспективніше, чи не так?

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close