close
Меню

Зимовий догляд за шкірою, відмінності від літнього режиму

Зимовий догляд за шкірою, відмінності від літнього режиму

Зимовий догляд за шкірою, відмінності від літнього режиму

 

   Зима та літо — час, коли звичний догляд за шкірою трохи різниться: в грудні мегазволожуючий гель прийнято міняти на поживний крем, підключивши і процедуру хімічного пілінгу. Однак про все по порядку.

   Чим відрізняється зимовий догляд за шкірою від літнього і чому? Різниця в б'юті-процедурах і догляді криється в погодних умовах, температурному режимі і величині УФ-індексу. Чимало змінюється і настрій: якщо навесні все прокидається і хочеться бути першою красунею, то зимові пальта і шапки «присипляють» це бажання. Але не зовсім, тому всю зиму розумні жінки присвячують оновленню шкіри за допомогою хімічних пілінгів — це головна відмінність зимового і літнього догляду. Низький або нульовий УФ-показник дозволяє оновлювати шкіру без небезпеки заробити пігментні плями.

Чим відрізняється зимовий догляд за шкірою від літнього?

   Ще одне питання, яке косметологу задають постійно: чи може зволожуючий крем/гель замерзнути взимку на шкірі та пошкодити її? Відповідь: ні, не може, якщо ви живете не на полюсі. Однак і в наших широтах взимку шкірі куди приємніше не «голий» зволожуючий догляд, а більш поживний, пом'якшувальний. В холоди прийнято захищати шкіру від надмірної втрати вологи — отже, нас неабияк виручають батери, ланолін, олійні бальзами! Але не можна і зневоднювати шкіру: після вмивання завжди приємно зволожити шкіру стартером або гелем, а після повного його вбирання ще приємніше нанести живильний денний крем. Поки ви будете одягатися-збиратися і наносити тональний засіб на шкіру, всі креми давно вберуться і почнуть працювати.

   Взимку, на відміну від літа, косметика для шкіри майже не містить захисту від ультрафіолету. ВВ-крем зі стандартним СЗФ 10 — для зими більш ніж достатній захист. Не можна забувати про вітаміни — зимові креми неодмінно повинні містити вітаміни D (ергокальциферол) і Е, які посилюють захист шкіри.

   Індивідуальний підхід до підбору косметичних засобів для зими дозволяє знайти золоту середину. Очищення завжди має бути делікатним, але грунтовним (пінки, гелі, ферментні пудри на папаїні). Активний догляд взимку передбачає використання концентрованих сироваток з гіалуроновою кислотою, колагеном, пептидами — вони дуже важливі для здорової шкіри. Живлення шкірі забезпечать плотненькі комфортні креми, що створюють розумний термозахист при зимових перепадах температур.

Зимовий догляд: рекомендації за типом шкіри

   Жирна шкіра. М'яке очищення гідрофільною олійкою, тонізування й активна зволожуюча сироватка передують нанесенню зволожуючого крему. Взимку можна знехтувати матуванням і зайвим підсушуванням.

   Косметичні компоненти: олія (рижію, рицинова, лісового горіха, батер алое), СО2-екстракти (фіалка, буркун, подорожник, ламінарія), гіалуронат натрію, колагеновий пептид, біозолото, кислоти для ніжного відлущування (саліцилова, ферулова, елагова).

   Суха шкіра. Очищаємо її ніжним гелем, тонізуємо і зволожуємо. Живлення для такого типу шкіри взимку зводиться до термозахисних кремів на ланоліні, сквалані, квітковому воску.

   Косметичні компоненти: олія (ши, авокадо, олива, кмин, примула), ізофлавони бамбука, колаген, гідролізат протеїнів (плаценти, зародків пшениці), гліколеві екстракти (лопух, арніка, маргаритка, огірок), вітаміни олієрозчинні (А, Е, С ), тематичний вітамінно-мінеральний комплекс «Антивіковий зимовий», емоленти (ланолін, ліпофолк, Амісол-Тріо, квітковий віск).

   Нормальна шкіра. За такою шкірою доглядати найпростіше, зимовий догляд може відрізнятися застосуванням більш щільних за текстурою кремів. Вітається комплексний ВВ-крем, який часто покриває всі потреби в денному догляді за нормальною шкірою. Очищення та тонізацію проводимо в звичайному режимі, не забуваємо робити маски.

   Косметичні компоненти: зволожуючі агенти (ізофлавони бамбука, Ланаблю, гіалуронат натрію), кислоти (нікотинова, бурштинова, молочна), віск (лимонний, шавлієвий), батери (алое, манго, какао).

 

   Як ви вже здогадалися, різниця в зимовому і літньому догляді — це зміщення балансу з зволожуючою боку на поживний та «багатошаровість» догляду. Слідкуйте за відчуттями і не перевантажуйте шкіру, а якщо відчуваєте якийсь дисбаланс в догляді — налягайте на маски. Тканинні заспокійливі або альгінатні відроджуючі, маски несуть шкірі живлення і мікроелементи, яких ми так гостро потребуємо в період зимового перепаду температур і вологості повітря.

Чекаємо на ваші коментарі, діліться власними рецептами та лайфхаками на тему «Зимовий догляд»,

ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close