close
Меню

Як доглядати за шкірою в 20 років: робота над помилками та поради

Як доглядати за шкірою в 20 років: робота над помилками та поради

Як доглядати за шкірою в 20 років: робота над помилками та поради

   Шкіра обличчя в 20 років — це свято, яке завжди з тобою. Сьогодні поговоримо про те, чого не варто робити з рідним епідермісом у цьому віці та як продовжити молодість шкіри.

   Поради та засоби по догляду за двадцятирічною шкірою обличчя зводяться до двох правил: а) ретельне очищення, б) постійне зволоження. Чому так? Справа в тому, що в 20 років шкіра часто продовжує викидати чимало шкірного сала, адже не так давно завершився пубертатний період. Для того, щоб отримати стійкий матовий стан молодої шкіри, необхідні засоби, що очистять пори та зволожать.

   Багато хто скаржиться, що в 20 років на обличчі повнісінько запалень, як в старі добрі шкільні часи. Причина такого незадовільного стану банальна: розбалансування водно-жирової мантії. З точки зору косметолога, в цьому випадку важливо залучити до догляду глини і АГК. Легенький пілінг раз на тиждень і себопоглинаюча маска на рассулі заспокоюють шкіру і допоможут уникнути утворення комедонів. Важливо відзначити, що і глини, і фруктові кислоти благотворно впливають на епідерміс, забезпечуючи його мінералами і натуральною вологою.

   Шкіра в 20 років за визначенням не повинна нести неприємностей, тому якщо вони є, то звинувачувати доведеться себе. Терміново перегляньте свій косметичний арсенал і виявіть «слабку ланку». Зазвичай це недостатнє очищення, отже, має сенс вмиватися по-корейськи або ж за методом Ерно Лазло (про цей чудо-метод мова попереду).

   Шкіра обличчя в 20 років сповнена життя, колагену і ресурсів для нормального функціонування, проте деякі вкрай завзяті панянки перевантажують її доглядом.  

 

Шкіра в 20 років: вчимося захищатися від УФ-променів

   На що слід звертати увагу при виборі косметики або при її створенні? У 20 років вам буде корисно завести хорошу звичку — захищати шкіру від агресії ультрафіолету. Нагадаємо, що старіння на 80% пов'язано з сонцем, проте фанатизм тут не вітається: організму потрібен вітамін D. Отже, не відмовляйтеся від прогулянки в сонячну погоду, морських купань, пікніків та екскурсій. Надійний крем з СПФ 30 надійно захищає шкіру, мінеральна пудра з оксидом цинку і діоксидом титану — теж.

На замітку беремо: фізичні і хімічні УФ-фільтри, базові олії з легким УФ-захистом

 

Як зробити пори непомітними?

   Про важливість вдумливого очищення шкіри ми вже поговорили вище, нагадаємо, що ця щоденна процедура залишає пори чистими і непомітними. Гладка рівна шкіра неможлива без непомітних пор. Косметика, що гарантує чистоту пор, неодмінно включає в себе альфа- і бета-гідроксикислоти, які допомагають підтримати зволоженість шкіри і вірний рН баланс.

   Умивання мильною піною — непоганий спосіб забезпечити шкірі комфорт і чистоту, адже дбайливе очищення допомагає зберегти еластичність шкіри і рівну текстуру — такі речі завжди в моді!

   Зволожуючий крем — чудова ідея, проте пропонуємо скористатися гидратуючою сироваткою на гіалуронаті натрію і равликовому слизу. Цей природний коктейль доставляє вологу в найглибші шари шкіри, діє протягом усього дня і зводить догляд до мінімуму. Крем або суха олійка для шкіри — достатня доза для забезпечення шкіри живленням, однак вибирайте легкі олії, які не забивають пори.

   А ось чого не треба робити в 20 років — це перевантажувати її доглядом. Сироватки від зморшок, ліфтинг-креми, ліпосомні формули та ін'єкції ботокса в цьому віці абсолютно зайві. Як і сидіння перед дзеркалом в пошуках неіснуючих вад шкіри: перетворити муху в слона можна швидко, а от зворотний процес дається куди складніше.

   Всі косметологи єдині в думці: замість зайвого шару бібіка краще почастуйте шкіру порцією кисню: прогулянка, пробіжка, сауна або масаж куди корисніші для шкіри, ніж перебір з косметикою. До речі, всі корисні звички закладаються в юному віці, отже, зараз подбайте про себе — 30-, 40- і 55-річну                                                              

Ваша Зульфія 

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close