close
Меню

Позбавляємося від розтяжок: пілінг, косметичний догляд, профілактика стрий

Позбавляємося від розтяжок: пілінг, косметичний догляд, профілактика стрий

Позбавляємося від розтяжок: пілінг, косметичний догляд, профілактика стрий

   Багато жінок стикаються зі стриями, але не знають точно, як позбутися цих позначок на шкірі.

   Позбутися розтяжок на шкірі можна, якщо почати впливати на видозмінену шкіру, поки стрії «молоді». Справа в тому, що шкіра дорослої людини здатна відновлюватися повністю від пошкоджень протягом 40 днів: ось чому в цей період важливо насичувати шкіру потрібними речовинами з кремів, гелів і спреїв.

   Стрий старше 40 днів вивести буде складніше  але можна! З кардинальних методів дерматологи пропонують лазерний пілінг, хірурги — пластичну операцію. Проте, маючи на руках флакончик кислотного пілінгу, можна «стерти» нестару розтяжку, адже принцип пілінгу вам відомий, зміниться лише зона аплікації.

 Пілінг від розтяжок

   Це, мабуть, кращий засіб для приборкання розтяжок на шкірі. Пілінг Джесснера зарекомендував себе як універсальний відлущуючий засіб. Допоможе він і в боротьбі зі стриями. Не менш дієвим є лактобіоновий склад, а також ферментний, мигдальний, молочний пілінги. Ці формули відлущують м'якше всіх — варіант для терплячих 

   Ретинолово-гліколевий і саліциловий — жорсткі склади, такий пілінг зітре розтяжки швидше за все, але і шкіра буде відновлюватися довше.

 Як розпізнати розтяжки?

   Поки розтяжки свіжі, їх добре видно на шкірі: лінійні смуги рожевого або пурпурного кольору. Згодом колір блідне і стає перламутровим білим. Гарно? Ні, не дуже. Тому можна взятися за домашній пілінг, АГК і інші кислоти, які допомогли не одному мільйону жінок позбутися недосконалостей шкіри.

   Якщо ваша вага різко коливається, то важливо стежити за найбільш вразливими зонами (бюст, стегна, живіт), де можуть з'явитися розтяжки. Люблять вони виникнути і під час вагітності, оскільки організм переживає не тільки сильний натяг шкіри, а й гормональну перебудову. Дерматологи відзначають, що різке коливання ваги викликає вертикальні стрії, а гормональні негаразди — горизонтальні лінії.

 

 Профілактика розтяжок врятувала не одне жіноче тіло

   Профілактувати появу розтяжок можна і потрібно, особливо це важливо для смаглявих дам: перерозтягнута шкіра позбавлена ​​пігменту і не засмагає, одже на темному тілі смужки кидаються в очі.

   Дерматокосметологи радять застосовувати креми з вітамінами для запобігання стрий: комплекси А, Е і С, еластинові та колагенові сироватки значно покращують трофіку тканин і пружність шкіри в цілому. Це важливо, особливо якщо у старших жінок у вашій родині розтяжки вже є.

   Масаж як профілактика стрий — чудове рішення, як і застосування масажних гелів на гіалуроновій кислоті, хітозані, гидролизатах протеїнів. Базові олійки з високим вмістом ліноленової кислоти (олива, кмин, обліпиха, рижій) можуть служити основою для масажної олії, посиленої ефірними біоактивами.

   Ефірні олії від розтяжок — це розмарин, м'ята, базилік, неролі, ладанник, аїр, ромашка, ялиця. Ароматні активи і СО2-екстракти рекомендують додавати і в обгортання — так ефект від процедури посилюється.

   Не забувайте про фізичну активність в тому розрізі, що будь-який рух — це поліпшення трофіки тканин, прискорення метаболізму клітин, в тому числі шкіри. Поки літо, не лінуйтеся і плавайте — це приємно і дуже корисно для профілактики стрій.

   І головне — не треба депресувати, якщо виявили у себе розтяжки. Це ж не смертельно! 

Ваша Зульфія 

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close