close
Меню

Гідролат: фішки застосування квіткових вод в косметиці

Гідролат: фішки застосування квіткових вод в косметиці

Гідролат: фішки застосування квіткових вод в косметиці

   Гідролат — це квіткова вода, отримана в результаті парової дистиляції (перегонки) рослин, квітів, ягід, м'якоті. Цілком природний, чистий, освіжаючий і цілющий засіб, який можна використовувати в чистому вигляді.

   Гідролат купити просто, головне — знати «свою» рослину  Зараз допоможемо розібратися з квітковими водами з асортименту магазину «Зульфія».

   Квіткова вода (друга назва гідролатів) — ідеальна база для спреїв різної спрямованості, від догляду за шкірою всього тіла до зміцнення волосся. Як правило, гідролати можна використовувати в чистому вигляді, проте перед першим застосуванням ми завжди радимо провести пробу на чутливість шкіри до нового засобу.

   Нагадаємо, що гідролат троянди і гідролат лаванди — досить потужні водні формули, в складі яких міститься чимало слідів ефірних олій. Сюди ж можна віднести і ромашку. Звідси висновок: ці води можуть пощипувати шкіру, викликати її почервоніння. Якщо у вас така чутлива шкіра, трояндову, лавандову й ромашкову воду потрібно розбавляти хоча б уполовину.

   Гідролат волошки — одна з найпопулярніших вод для догляду за світлим і блондованим волоссям. Антоціани рослини прибирають жовтизну з волосся. Крім того, волошкова водичка прекрасно знімає набряклість, тому на волошці завжди готують гелі-креми від мішків під очима.

   Гідролат гамамелісу — ще один хіт нашого продажу, універсальна вода для всієї родини. Має заспокійливу, поростягуючу та бактерицидну дію. Спрей після гоління, пост-епіл гель і дитячий шампунь на гамамелісі з року в рік тішить всіх.

 Як використовувати гідролати в косметиці

   На базі гідролата створюють не тільки спреї, але і емульсії — все, що наноситься на шкіру і волосся, має бути максимально натуральним і дієвим водночас. Тому квіткові води давно завоювали популярність серед адептів догляду а-ля натюрель.

   На основі ароматних гідролатів можна готувати й парфумерну продукцію. Туалетна вода з витонченим тонким ароматом — кращий аксесуар для доглянутої жінки. Щоб підсилити основний аромат води, додаємо ефірну олію і полісорбат-80 (це ідеальний розчинник для ЕМ у водній фазі).

   Важливим моментом при введенні гідролата в емульсію є терморежим — гріти квіткову воду вище 70 градусів не рекомендується.

   Всі гідролати магазину «Зульфія» законсервовані: ми рішуче проти того, щоб натуральні квіткові води псувалися в перші ж тижні.

Фіксатор макіяжу «Гамамеліс», 50 г

   До складу спрею входить гідролат і пара-трійка зволожуючих компонентів, які не просто освіжають шкіру, але і допомагають макіяжу (мінеральному або рідкому) лягти рівно і протриматися без змін весь день.

   Як застосовувати фіксатор макіяжу: зазвичай розпилюють на тональну основу або готовий мінеральний макіяж. Дрібнодисперсний водяний пил прибере зморшки та зробить шкіру гладенькою.

гідролат гамамелісу — 15 г

- гідролат м'яти — 15 г

- гідролат ламінарії — 15 г

- екстракт лотосу пропіленгліколевий — 3 г

актив зволожуючий PatcH2O — 1 г

- пантенол — 1 г.

   Фіксатор не законсервований, оскільки 50 г ви витратите швидко  Якщо будете робити великий флакон, можете завести туди Nipaguard SCE — суперський «зелений» консервант!

   Нехай ваше личко сяє чистотою і свіжістю, свіжі рецепти різних-різних спреїв лежать
тут.

Ваша Зульфія 

 

P.S. Прикольно згадувати, як у 2010 році асортимент квіткових вод складався аж з 5 гідролатiв: ромашка, лаванда, троянда, огірок і м'ята 

 

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close