close
Меню

Спрей-сироватка від опіків

Спрей-сироватка від опіків

   Літо — час відпусток і поїздок. Мене ця тематика так само не обходить стороною, дуже я люблю подорожі! Але з нашою мінливою погодою ніколи не знаєш, що з собою взяти, тому в хаосі береш все, що можна. Головне в такій ситуації не зробити так, як я, і не забути про головне — сонцезахисний крем! Особливо, якщо у вас так само матінка природа нагородила білосніжним кольором шкіри й миттєвим підсмажуванням на сонці ... Ось до чого я веду: не обійшлося у мене без сонячних опіків в гарячій Молдавії. Співчуваючи собі, а також тисячам таких, поцілованих сонечком, у мене в голові народився простий, але дуже ефективний рецепт сироватки від опіків. А для того, що б не торкатися хворої шкіри зайвий раз руками, я зробила його у вигляді спрею.

 

   Як основу спрею я взяла гідролат обліпихи — потужний регенеруючий засіб. Крім того, обліпиха допомагає відновити еластичність шкіри й повернути втрачену вологу. Ми часто говоримо про користь пантенолу для регенерації шкіри та це правда! У парі з гіалуроновою кислотою ваша подразнена шкіра дуже швидко почне приходити в норму. Головне пам'ятати: чим раніше почнете рятувати, тим більше шансів потім не облізти. Окремо хочу звернути вашу увагу на екстракт, який повинен бути в кожній аптечці влітку особливо. Це один з моїх улюблених екстрактів — арніка. Молодим мамам на замітку: якщо є вдома арніка, можна забути про синці, подряпини та сонячні опіки в улюбленого чада. У комплексі з алое і ромашкою ця рослина виступає в ролі "швидкої допомоги", заспокоюючи, знімаючи почервоніння і загоюючи шкіру.

Отже, рецепт нашого спрея сироватки:

- Гідролат обліпихи - 76,5

- Д-пантенол - 5,0

- Гіалуронова кислота нізкомол. 1% р-н - 5,0

- Гіалуронова кислота високомол. 1% р-н - 5,0

- Алое-віра концентрат гель - 1,0

- Ромашки глікол. екстракт - 2,0

- Арніки глікол. екстракт - 5,0

- Феноксиетанол - 0,5

Приготування: маючи все під рукою, ваш рятувальний засіб відніме у вас 5 хвилин часу.

Відміряємо гідролат обліпихи й додаємо все по черзі, не забуваючи законсервувати. Гріти нічого не потрібно, все прекрасно розчиняється при кімнатній температурі. Після розчинення переливаємо засіб в зручну пляшку з розпилювачем і наносимо на обпалені ділянки шкіри. Чим частіше ви будете його наносити, тим швидше ваша шкіра прийде в норму.

І головне пам'ятати: сонцезахисний крем і головний убір беремо в першу чергу! Хороших вам вихідних, приємних поїздок і ласкавого сонечка!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close