close
Меню

Охолоджуючий мохіто

Охолоджуючий мохіто

Охолоджуючий мохіто   

Нарешті й до нас добралася справжня спека, довгоочікувана і така виснажлива ... Як же в таку погоду врятуватися? Головне правило: головний убір і більше пити чистої води. А так само не забуваємо про душ. Сьогодні я з вами хочу поділиться відразу двома рецептами порятунку від літньої спеки: шампуню і мильного скрабу для душа з ментолом. Мені настільки в спеку подобається напій мохіто, що я вирішила втілити його в косметичних засобах!

 

  Шампунь прекрасно підійде всім типам волосся. Єдине протипоказання: непереносимість ментолу. Він прекрасно не тільки очищає, але й за рахунок ментолу, охолоджує шкіру голови, покращує мікроциркуляцію в коренях волосся, а так само виступає в ролі профілактичного засобу від лупи.

Не забуваємо піклуватися про зволоження нашого волосся, адже на сонечку воно стає сухим і ламким. Для цього я використовую пантенол і інулін топінамбура. Ці два чудових компонента збережуть вологу всередині волосся й не дадуть їй зникнути. При складанні композиції ефірних олій важливо пам'ятати, що з ментолом поєднуються далеко не всі олії. Я вирішила поєднати приємне з корисним і використовувати олію лайма, лимону і бергамоту. Тепер аромат мохіто з травами буде у вашій пляшці шампуню!

 

Отже, приступимо до приготування, яке не відніме у вас занадто багато сил і часу:

- Гідролат м'яти і лимону - 58,0
- Олія авокадо раф. - 2,0
- Олія мигдалю солодкого раф. - 2,0
- Ментол - 0,7
- Д-пантенол - 3,0
- Феноксиетанол - 0,8
- Екстракт інулін топінамбура - 3,0
- Ефірна олія лайма, лимону і бергамоту по 5 крап. на 100,0 готового шампуню
- Кокамідопропілбетаїн - 10,0
- Liquid Crystle Concеntrate - 20,0
   
Приготування: в ємності, де буде наш шампунь, відміряємо гідролати. В іншій невеликій ємності відміряємо олії й розчиняємо в них ментол. Можна злегка олію з ментолом підігріти, тоді він швидше розчиниться. Потім виливаємо олію в гідролати й додаємо все по черзі. Добре все перемішуємо і переливаємо в зручну пляшку. Усе! Тепер справжня свіжість волоссю і голові гарантована.

   Але і це ще не все! Я вам ще обіцяла скраб для тіла. Його ми будемо робити так само з ментолом. У кожного чутливість шкіри різна і в залежності від цього кількість ментолу в рецепті ви можете змінити. Пробуйте на невеликій кількості скраба і тоді ви зможете ідеально підібрати свій рівень охолодження. За основу скрабу я взяла цукор, так, як він підходить навіть для дуже чутливої ​​шкіри, й так само зволожує її. Ще цей рецепт ідеально підійде тим, кому так само спекотно і лінь в спеку робити зайві зусилля. Окрім чудової олії рисових висівок я буду використовувати 2 види основ: кремоподібну і тверду. Таким чином мило і скраб у вас вже в одній баночці. Ну і звичайно ж ми покладемо ефірні олії, що добре підходять до аромату ментолу: лайм і лимон.

Отже, з розрахунку на 200 г скраба вам знадобиться:  

- Мильна основа Crystal Aloe Vera - 25,0
- Мильна основа кремоподібна - 25,0
- Олія рисових висівок - 10,0
- Ментол - 3,0
- Ефірна олія лимону і лайма по - 10 крап.
- Цукор - 136,0   

Приготування: У жароміцній ємності зважуємо наші основи й топимо їх разом. Потім в інший ємності відміряємо олію і розчиняємо в ній ментол. При цьому олію можна злегка підігріти. Після цього додаємо ефірні олії й змішуємо все з розтопленими основами. Добре все перемішуємо і з'єднуємо з цукром. Ще раз ретельно перемішуємо і перекладаємо все в баночку з кришкою. Порада: після використання скраб добре закривати кришкою, тому, що цитрусові ефірні олії мають властивість швидко випаровуватися.

 

Ось власне і все що нам потрібно щоб врятувати наше тіло від перегріву. Хороших вам вихідних і ласкавого сонечка!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close