close
Меню

Убтан для жирної шкіри

Убтан для жирної шкіри


   Сьогодні я хочу торкнутися теми, яка стосується більшості людей, що мають жирну і проблемну шкіру, - це правильне очищення. У попередніх випусках ми з вами вже розглядали серію для жирної шкіри, в тому числі й гель для вмивання. Сьогодні ж я пропоную зробити убтан для жирної та проблемної шкіри. Багато хто чув і стикався з цим диво-засобом. Так що ж таке убтан?

Убтан — це аюрведичний трав'яний порошок родом з далекої Індії. За допомогою його ви зможете очистити обличчя і тіло, насичуючи при цьому шкіру корисними вітамінами та мінералами. Засіб повністю натуральний, зберігається досить довго і робиться просто. Вмиваючись убтаном регулярно, ви назавжди забудете про висипання, чорні точки й нерівності шкіри.

Що ж робить наш убтан таким чудовим? По-перше, основа убтану — нутове борошно, або пудра. Вона глибоко очищає пори й матує шкіру. По-друге, комплекс трав і глин, спрямованих на красу і здоров'я. Пудра нім — потужний антисептик і борець з акне; амла — очищає шкіру від комедонів і запалень. Але не тільки індійськими травами буде багатий наш убтан. Так, як шкіра звикла до іншого виду трав, використовуємо і рідні місцеві багатства. Овес, алтея і кропива — потужні себорегулятори, знімають подразнення і заспокоюють шкіру. Солодка вміщує в себе велику кількість сапонінів, що сприяють очищенню. А щоб закріпити наш успіх в очищенні та мінералізації шкіри, ми будемо використовувати глини: рассул, зелену глину, а також морський мул.

Давайте тепер детальніше (всі компоненти використані у вигляді пудри):

- Нут - 50,0

- Нім - 10,0

- Амла - 3,0

- Лаванда - 2,0

- Овес - 5,0

- Алтея - 2,0

- Кропива - 3,0

- Солодка - 5,0

- Глина рассул - 10,0

- Глина зелена - 5,0

- Морський мул - 5,0

Приготування: Зважуємо всі пудри й глини, змішуємо їх в кавомолці до однорідного стану. Можна так само в цю суміш капнути пару крапель улюбленої ефірної олії й ще раз все перемішати. Наприклад, моє улюблене поєднання для жирної шкіри — бергамот і лимон. Аромат бадьорить і має додаткову антибактеріальну властивість.

Вмиватися таким убтаном так само просто: нанесіть на вологу шкіру і залиште на пару хвилин. Потім змийте теплою водою і протріть обличчя тоніком. А якщо ваша шкіра далека від ідеалу, на ній є помітні запалення, в наступних випусках я вам розповім про те, як приготувати лосьйон-бовтанку і маску для проблемної шкіри обличчя.

Будьте красиві й чарівні!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close