close
Меню

Маска з сіркою і морським мулом

Маска з сіркою і морським мулом

   Бажання мати красиву і здорову шкіру притаманно, я думаю, всім. Найважче з жирною і проблемною шкірою, особливо в жаркий період року. У попередніх статтях я вам вже розповіла як зробити убтан і матуючий лосьйон. Сьогодні ж розповім, що робити, якщо на обличчі "зоряне небо", а рятувати треба терміново і швидко від вугрової висипки. Розглянемо рецепт на прикладі чудової маски.

   На сьогодні існує безліч активів, але щоб підібрати той, що підходить саме вам, я в кожному випуску буду розповідати про переваги кожного з них. Головними дійовими активами в сьогоднішньому рецепті у нас виступають сірка водорозчинна і цинк мікронізованний. При досить великому відсотку їх введення у прикрих прищів не залишиться жодного шансу! Але щоб наша маска була ще більш ефективною, використовуємо все в комплексі. Візьмемо тріо протизапальних олій: коноплю, календулу і чорний кмин. Не забуваємо і про чудодійні властивості ефірних олій. Правильно підібраний їх комплекс допоможе вашій шкірі знову засяяти! Для додання структури масці, а також для глибокого очищення пор, ми будемо використовувати морський мул і зелену глину.

А тепер давайте по черзі:

ФЖ

- Ксильянс - 3,0

- Олія коноплі нераф. - 5,0

- Олія насіння календули нераф. - 5,0

- Олія насіння чорного кмину нераф. - 5,0

- Цинк мікронізованний - 5,0

 

ВФ

- Гідролат череди, полину - 47,0

- Алантоїн - 1,0

- Сірка МСМ - 10,0

 

АФ

- Феноксиетанол - 0,8

- Д-пантенол - 3,0

- Морський мул - 10,0

- Глина зелена каолінова - 5,0

- Ефірна олія чайного дерева, каєпута, евкаліпта, апельсина гіркого по 4-5 крап. на 100 г маски.

   Приготування: в жароміцній ємності зважуємо олії, емульгатор і цинк мікронізованний, ставимо плавитися. В іншій ємності відміряємо гідролат, ставимо підігріватися і розчиняємо в ньому сірку та алантоїн. Змішуємо обидві фази міні міксером і залишаємо остигати. Після цього вводимо консервант, пантенол і ефірні олії. Ще раз перемішуємо і додаємо невеликими порціями мул і глину до однорідного стану.

   Наносити таку маску варто на чисту шкіру на хвилин 15-20. Потім змити її теплою водою, протерти обличчя тоніком або лосьйоном і нанести крем. У лікувальних цілях використовуйте маску 2-3 рази на тиждень, в профілактичних - 1 раз в тиждень і ваша і шкіра сяятиме!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close