close
Меню

Масаж! Що може бути краще?

Масаж! Що може бути краще?

    Доброго вам дня!

   Сьогодні я хочу поговорити про таку важливу і невід'ємну частину нашого життя, як масаж і масажні олії. Мабуть, кожен з нас стикався з такою проблемою, як швидка стомлюваність, апатія, або просто важкий трудовий день. Нерідкі також і випадки проблем зі спиною. І в усьому цьому є вихід, простий і ефективний — масаж!

   Масаж буває різний: лікувальний, розслабляючий, антицелюлітний, спортивний, дитячий, масаж обличчя. І у всіх цих видах масажу є те, без чого не обійтися — масажна олія.

   Олій існує безліч, однак не всі дають саме те потрібне ковзання, яке принесе максимальний результат. В якості  найкраще підійдуть суміші з оливкової, арахісової, кунжутної, кокосової олії, а також олії з виноградної та персикової  кісточок, жожоба і ши. Крім базових олій нам знадобляться й ефірні.

   Кожна ефірна олія має свою спрямовану дію не тільки на шкіру, але і на психоемоційний фон людини. Наприклад, для спортивного масажу добре підійдуть цитрусові ефірні олії: апельсин, лимон, мандарин. Вони відмінно підвищують настрій і фізичну активність. Для розслабляючого масажу підійдуть лаванда, герань, меліса, м'ята, іланг-іланг.

   Для дитячого масажу рекомендується використовувати легку мигдальну та кокосову олію в чистому вигляді, або ж з краплею ефірки лаванди.

   Якщо ви промерзли й хочете швидко відновити тепло в тілі, вам на допомогу прийдуть олія гірчиці (до 10%, не перестарайтеся!) і СО2-екстракт червоного перцю (1-2 краплі на 100 г олії), додані в основну масажну суміш.

   Якщо ви вирішили серйозно зайнятися своєю фігурою, то в прагненні до ідеалу вам не обійтися без антицелюлітного масажу. Для цього прекрасно підійдуть олії чаульмугри, фісташки, кави, апельсинової кісточки, насіння кавуна, виноградної кісточки. З ефірних, обов'язковими стануть олії грейпфрута, апельсину, імбиру, ялівцю, розмарину.

   Окремо хочу виділити такий вид масажу як масаж обличчя. При цьому олію варто підбирати виходячи з вашого типу шкіри, а також проблем, які хотілося б усунути. Якщо у вас суха шкіра, що лущиться, вам чудово підійдуть кунжут, жожоба, кокос, авокадо в парі з ефірними оліями троянди, герані й жасмину. Якщо ж ви власниця жирної та комбінованої шкіри візьміть за основу олію жожоба, куркуми, мигдалю, виноградних кісточок в комплексі з ефірками апельсину, базиліку, ялівцю і петигрену.

   Якщо у вас в'яне шкіра і ви хочете повернути їй тонус і молодість, вам на допомогу прийдуть олії аргана, жожоба, ши, кунжуту, примули, сливової кісточки. Обов'язково до них додайте ефірні олії троянди, іланг-ілангу, неролі, апельсину, ветіверу і сантала. Вони не тільки подарують чудовий аромат вашій масляній суміші, а й цілюще діють на омолодження шкіри.

   Балуйте себе частіше масажем і ви незабаром помітите не тільки перетворення у фігурі й шкірі обличчя, але і чудове самопочуття і легкий настрій!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close