close
Меню

Бережи обличчя змолоду

Бережи обличчя змолоду

   Сьогодні я хочу торкнутися важливої проблеми з життя підлітків — як себе вести, коли прищі. Практично кожен в період 12-18 років стикався з такою проблемою як жирний блиск на шкірі, комедони й прищі. В першу чергу, ці явища викликані змінами в гормональному фоні. Постійні стреси, низька самооцінка і різного роду переживання також не приносять здоров'я шкірі. Що ж робити в таких випадках і як допомогти своїй шкірі?

   Перше, на що варто звернути увагу — здорове харчування. У наш інформаційний вік так багато різної реклами, яка просуває, скажімо, не зовсім здорові продукти харчування. А нестійка підліткова психіка тягнеться, як метелик на світло, за всім яскравим і красивим. Головне пам'ятати, що за красивим і модним видом нового фаст-фуду ховається справжня калорійно-канцерогенна загроза вашому здоров'ю і в тому числі вашій шкірі. Це ж стосується косметичних засобів, виробники яких не завжди сумлінно ставляться до складу. Читайте склад і вибирайте косметику для вашого віку. Добре, коли до крему входять мінеральні складові такі, як кремній, калій. Вони згладжують проблемну структуру. Екстракти чайного дерева, морські водорості, цинк мають антибактеріальні властивості.

   Ще одна величезна омана: куріння й енергетики — це круто! Можливо зовні вони й надають крутизни перед однолітками, але до тих пір, поки не постраждає ваше здоров'я, а шкіра не придбає сірий нездоровий колір. А звідки тут узятися здоровому кольору, якщо в енергетиках кількість кофеїну зашкалює? Така кількість таурину і кофеїну призводить до нервового перезбудження, виснаження, і згодом, до депресій і безсоння.

Щоб шкіра була чистою і сяяла здоров'ям досить дотримуватися простих правил:

  • Здорове і регулярне харчування.
  • Пити більше чистої води без газу.
  • Ніяких шкідливих звичок.
  • Очищати шкіру вранці й ввечері.
  • Приймати полівітаміни.
  • Не видавлювати самому прищі.
  • Уникати стресових ситуацій.
  • Використовувати тільки натуральну косметику.

   Молодим дівчатам також варто пам'ятати, що зафарбовані тоналкою і пудрою прищі та пори забиваються ще сильніше, що веде до більшої кількості запалень. У підсумку виходить замкнуте коло, допомогти в цьому може тільки грамотно підібраний щоденний догляд.

Пропоную вам розглянути пару простих, але ефективних рецептів-рятувальників від докучливих акне.

Глиняні маски

   Глини століттями служать нашій шкірі, позбавляючи її від запалень і висипань. Щоб зробити маску з глиною вам буде потрібно мінімум часу, а результат того вартий.

   Отже, які ж диво-глини нам допоможуть: біла каолінова, зелена, морська товста, глина рассул. Вибираємо глину і змішуємо її з гідролатом чистотілу, ісопу або ялівцю, до стану сметани. Для більшої ефективності нашої маски ми додамо ефірну олію розмарину, шавлії та евкаліпту (по 1-2 краплі на одноразове застосування маски).

   Також ефективний засіб для швидкого зняття запалень — олія нім. Незважаючи на його досить специфічний запах, олія володіє широкими бактерицидними властивостями. На її основі можна приготувати бальзам для точкового нанесення на прищі:

  • Олія нім 50 г
  • ефірна олія чайного дерева, лаванди, гвоздики, дьогтю березового по 4-5 крап.

   Олію нім топимо на водяній бані до рідкого стану. Потім в майже остиглу олію додаємо ефірні олії й добре все перемішуємо. Перекладаємо в баночку і наносимо точково щодня на вогнища запалення.

   Якщо є під рукою тільки ефірна олія чайного дерева, його теж можна в чистому вигляді наносити точково на запалені ділянки. Але не намащуйте їм все обличчя — можна отримати опік.

   Користуючись такими простими засобами, а також дотримуючись раціону харчування і здорового способу життя, ви незабаром помітите як зміниться ваша шкіра.

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close