Бетациклодекстрин
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Бетациклодекстрин

Матуюча маска

та в'яжучі властивості. Поглинає неприємні запахи: у косметиці та побуті. Актуально для вугруватої шкіри. Допомагає активів глибше проникати в шкіру.

  • 25 г

54,00 ₴ Без податку

54,00 ₴ без податку

local_shipping Безкоштовна доставка. Тільки для замовлень понад 1000 гривень - по Україні та по місту Вінниці. Докладніше

Новинки

Advertising [Product3rdColumn]

Бета-циклодекстрин

INCI: Beta-cyclodextrine
Синонім: харчова добавка Е459
Розчинність: легко розчиняється в холодній воді, а ось після розчинення в гарячій воді дає кристалічний осад при охолодженні, практично не розчинний в спирті
Зовнішній вигляд: білий кристалічний порошок солодкуватого смаку
 

Поглинання запахів

Бета-циклодекстрин (БЦД) - вид олигосахаридів, які утворюються за участю ферментів з крохмалю. Використовується в фармацевтиці, косметиці і харчовій промисловості, маркований як безпечна харчова добавка E459.
Не подразнює шкіру, цілком природний компонент.

Прекрасно матує шкіру, що актуально при акне і розширених порах. Маски з корисної сірки зазвичай ігноруються унаслідок сильного запаху, але з БЦД вам боятися нічого! Проблема зайвого вироблення шкірного сала зникає. Володіє бактерицидною активністю, що робить його важливим компонентом косметики для боротьби за чисту шкіру. Застосування шампуню з цим компонентом позбавить коріння волосся від зайвої жирності, а якщо є лупа, вводите пиритион цинку.

Підсилює розчинність слаборозчинних у воді компонентів, забезпечує енергійну доставку біологічних активів в шкіру. Корисний в емульсіях і сироватках.

Незаперечна гідність бета-циклодекстрину є дезодоруюча. У косметиці використовується безліч надзвичайно цікавих компонентів і не всі вони часом приємно пахнуть. Скажімо, олія німу або бетаїну. БЦД елегантно вирішує цю заковику завдяки своїй здатності поглинати специфічний запах.

Олійні суміші і мазі можна дезодорувати, якщо втрутити порошок БЦД в рецептуру. Цинково-саліцилова паста на олії німу або ліпофолці стане вашою улюбленицею в домашній аптечці.

Дезодоранти (рідкі, порошкові або тверді) також не дадуть запаху поту шансу, якщо в складі є цей компонент.

Зубні пасти або ополіскувачі для рота миттю поглинуть часниковий запах, так що можна відразу бігти на побачення або ділову зустріч!

У побуті освіжувач повітря з цим компонентом прибере нікотиновий дух в авто або житловому приміщенні, запах затхлості в підвальному приміщенні, кухонний чад чи інші аромати, навіть хлорку. Але врахуйте, що бета-циклодекстрин поглине будь-який запах в кремах і емульсіях, в тому числі і віддушку.

Коротка інструкція по створенню спрея-поглинача запахів. Розчиніть 2-5% бета-циклодекстрину в холодній воді, перемішайте. Процідіть двічі і залийте в спрей.
У зимовий час з порошком БЦД резонно робити саше для освіження взуття. Якщо просочити порошок бета-циклодекстрину улюбленим ароматом або ефірною олією, то отримаєте деопудру. Якщо трохи такої пудри розтерти в руках або на тілі, то від тепла тіла порошок почне вивільняти молекули аромату. Заповзятливі американці першими стали використовувати цю якість для реклами парфумів на журнальних сторінках. Потер сторінку - відчув запах.

 Властивості:

- дезодоруюча і бактерицидна,
- себорегулююча і матуюча,
- поліпшення розчинності речовин з низькою розчинністю у воді,
- стабілізатор активів в рецептурі,
- провідник активів в епідерміс,
- поглинає специфічний запах деяких олій і компонентів косметики,
- біорозпад,
- додає непомітне мерехтіння гелевій консистенції,
- компонент декоративної косметики.

 Косметичне і побутове застосування:

- дезодоранти,
- шампуні і гелі,
- креми, сироватки і маски,
- ополіскувачі для рота і зубні пасти,
- освіжувачі повітря,
- саше і спреї для маскування неприємних побутових запахів.
Рекомендована концентрація: 0,1-7%
- очищення волосся - 3-5%,
- очищення вугруватої шкіри - 2-3%,
- креми і сироватки - 5-8%,
- маски - 3-4%,
- дезодоранти і ополіскувачі для рота - 5%,
- побутове дезодорування (освіжувачі, саше, спреї) - 5-7%.
Технологія введення: водний розчин бета-циклодекстрину змішати з готовою активною фазою, а після - ввести суміш в уже остиглий косметичний засіб. Перемішати.
Зберігання: щільно закупореним в сухому прохолодному приміщенні

Ще більше про рецепти і аромати:

РЕЦЕПТИ ДЛЯ ВСІХ ІНГРЕДІЄНТІВ ТУТ

02323
Новий
Можливо вам також сподобається
chat Коментарі (20)