close
Меню

Водний релакс

Водний релакс

Бомбочки для ванни. Водний спосіб

Зміна погоди, сезонна втома, втомлююча робота і ще мільйон причин через які в кінці дня ми себе почуваємо виснаженими та спустошеними. Що допоможе розслабитися й отримати такий бажаний релакс вдома? Можна спробувати бомбочки для ванн.

Сьогодні я розповім як зробити свій релакс ще більш приємним з бомбами для ванни. Існує багато рецептів цього цікавого засобу. Для початку я вас познайомлю з базовим водним способом виготовлення бомб. Так-так, вам не почулося, для приготування бомб, які бояться вологи потрібна вода. Але що ж таке бомба для ванни та за рахунок чого вона шипить, запитаєте ви? Все дуже просто: головними компонентами бомби є харчова сода і лимонна кислота, які при взаємодії з водою, вступають в реакцію і починають активно шипіти. А щоб наша бомба мала більше корисних властивостей, ми додамо в неї сіль морську і кукурудзяний крохмаль. Також наповнювачами можуть служити трав'яні пудри, сухе молоко, глини і т. д. Крім наповнювачів, нам знадобиться базова олія. Раджу брати легкі олії авокадо, мигдалю, рисових висівок і оливки. А щоб ванна потім не ставала жирною, додамо трохи полісорбату. Ну і не забуваємо про аромат! Все залежить від вашого настрою. Ви можете додати як улюблену ефірну олію, так і ароматизатор.

Всі сипучі компоненти повинні бути в молотому вигляді!

Отже, на 3-4 бомби нам знадобиться:

  • Сода 4 ст. л.
  • Лимонна кислота 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
  • Сіль морська 1 ст. л.
  • Олія базова 20 мл
  • Полісорбат-80 - 2,0
  • Ароматизатор або ефірна олія 20-25 крап.
  • Барвник сухий порошковий за бажанням (не повинен фарбувати шкіру!)

Приготування: У глибоку зручну мисочку насипаємо соду, додаємо до неї мелену лимонну кислоту і сіль морську, крохмаль кукурудзяний. Ретельно все вимішуємо ложкою, щоб не залишилося грудочок. Якщо ви хочете зробити кольорові бомби, додайте трохи сухого барвника, який точно потім не забарвить вашу шкіру. Ще раз ретельно перемішайте. Потім змішуємо олію, полісорбат і аромат. Виливаємо в нашу суміш і ще раз добре вимішуємо. Потім беремо пульверизатор з водою і починаємо обережно на рівні 30-50 см по разу збризкувати нашу суміш. Після кожного пшику суміш вимішуємо руками швидко і ретельно. Бризкаємо до тих пір, поки суміш не стане нагадувати мокрий пісок. Головне не перестарайтеся! Якщо дати мало води, бомба розсиплеться, а якщо багато — зреагує завчасно. Потім починається самий творчий процес. Ми надаємо бомбі форму. Тут вже все залежить від вашої фантазії. Не обов'язково робити їх круглими. Для цього нам підійдуть будь-які жорсткі форми. Коли форма готова, закладаємо нашу суміш і добре трамбуємо, згадуючи дитинство і пісочницю До цього заняття можна приєднати дитину, повірте, їй сподобається!

Потім акуратно перевертаємо і вистукуємо бомбу на папір, який вбере зайву вологу. І залишаємо на добу сохнути. Приємних вам ванних процедур!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close