close
Меню

Тріщини в куточках губ: рецепт мазі і поради для загоєння

Тріщини в куточках губ: рецепт мазі і поради для загоєння

Тріщини в куточках губ — поширена проблема, з якою найчастіше стикаємося в міжсезоння, а навесні проблема ускладнюється ще й авітамінозом. Рецепт мазі для загоєння тріщин на тонкій шкірі губ нехитрий, проте важливо придивитися до пошкодженої шкіри уважніше. Якщо ситуація погіршується день за днем, а шкіра ніяк не реагує на мазі та загоювальні гелі, пора до дерматолога — через ослаблення імунітету в організмі може активізуватися грибкова інфекція, яку потрібно лікувати ністатином, або гормональними мазями. Отже, пильнуйте — якщо тріщини в куточках губ не бажають гоїтися більш як 3 дні, поспішаємо до фахівця.

Рецепт мазі від тріщин в куточках губ заснований на загоювальній базі з батеру та емолентів, її посилено оліє розчинними вітамінами, загоювальним оксидом цинку та ефірними оліями. Тріщини на губах виникають з таких причин:

- водно-ліпідний дисбаланс,

- авітаміноз,

- інфекція,

- візит до стоматолога.

Якщо з першою й останньою швидко впорається гель алое-вера та гігієнічна помада, а з другою — курс вітамінізації організму, то для вирішення третьої потрібна консультація дерматологу.

Найпростіший спосіб загоїти тріщини в куточках губ, або тріщини на губах — провести примусове зволоження (ватний диск з гелем алое як маска між губ), а після — настільки ж примусове живлення (загоювальна мазь). Якщо проти ночі провести таку двокрокову операцію, то вранці губи будуть в повному порядку: ні тріщин, ні зморшок, ні дискомфорту.

Рецепт мазі від тріщин в куточках губ

Мазь від тріщин в куточках губ «Цинк і арган», 15 г

Мазь загоює, оскільки заснована на найпотужнішому емоленті — ланоліні. Попутно склад посилено корисним для шкіри оксидом цинку, вітаміном Е і цілющими оліями чайного дерева, рясту та м'яти. Пахне приємно, діє швидко.

- ланолін фармакопійний — 8 г;

- батер аргана — 5 г;

- віск шавлії — 1 г;

- оксид цинку — 1 г;

- вітамін Е — 5 крапель;

- вітамін С стабілізований — 0,2 г;

- ефірна олія рясту — 4 краплі;

- ефірна олія м'яти перцевої — 3 краплі;

- ефірна олія чайного дерева — 2 краплі.

На водяній бані розтопити батер, віск, ланолін та вітамін С. У розплавлену масу вмішати оксид цинку, вітамін Е та ефірні олії. Залити в баночку. Якщо хочете модифікувати склад для заливання в помадну тубу, додайте до формули 1 грам бджолиного воску.

Як правильно загоювати тріщини в куточках губ, щоб пошкодження затягнулися і більше не поверталися? Дерматологи зазвичай радять паралельно із застосуванням пом'якшувальної мазі пропити курс вітамінів В — при такому комплексному підході шкіра набагато швидше відновиться і стане еластичною і міцною, як раніше.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close