close
Меню

Як зробити універсальний спрей-рятувальник

Як зробити універсальний спрей-рятувальник

   Літо, сонце, море, або гори ... Що може бути краще в сезон відпусток, ніж виїхати й не думати ні про що! Але крім баула з купальниками й сарафанами доводиться брати з собою валізку косметики й мазей (так, про всяк випадок). Але вихід є!

   Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом універсального спрею, який просто незамінний в поїздках і домашній аптечці. Цей простий чудо-засіб допоможе якщо:

- у вас є невеликі ранки й подряпини,

- ви обгоріли на сонці,

- вас покусали комахи,

- вискочив настирливий прищик.

Крім того, спрей можна використовувати як антиперспірант в області пахв і ступень.

   Отже, що ж робить наш спрей таким універсальним. У водному середовищі ми використовуємо гідролат подорожника. Можливо, кожен пам'ятає, як в дитинстві мама прикладала чарівні листочки подорожника, щоб зупинити кров на розбитому коліні. Так ось, подорожник чудово справляється не тільки з зупинкою крові в невеликій кількості, але і загоює ранки.

   Хто ж не чув про диво-властивості галунів у якості антисептика, бактерицидного і в'яжучого засобу. Галуни відмінно заспокоюють сверблячу шкіру після укусів комах і порізах під час гоління, а в парі з пантенолом заспокоюють шкіру після сонячних ванн.

   Але і це ще не все. Екстракти арніки й ромашки в складі спрею прекрасно впораються з почервоніннями й висипаннями на тілі, що виникли з різних причин. А також не забуваємо, що арніка незамінна в боротьбі з синцями, набряками й забоями.

Наш рецепт настільки простий і універсальний, що з ним впорається навіть новачок:

- Гідролат подорожника 80,5

- Галуни алюмокалієві 10,0

- Д-пантенол 5,0

- Екстракт ромашки глікол. 2,0

- Екстракт арніки глікол. 2,0

- Феноксиетанол 0,5

Приготування: в жароміцній місткості відміряємо гідролат і підігріваємо його. Розчиняємо в ньому галуни й залишаємо остигати. Після охолодження вводимо пантенол, екстракти й консервант феноксиетанол. Все перемішуємо до розчинення і переливаємо в зручну пляшку зі спреєм.

Усе! Наш диво-засіб готов, тепер зі спокійною душею можна їхати у відпустку і насолоджуватися літом.

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close