close
Меню

Смакоароматизатори в косметиці для губ: рецепти та поради

Смакоароматизатори в косметиці для губ: рецепти та поради

Смакоароматизатори в косметиці для губ: рецепти та поради

   Смакоароматизатори займають окрему нішу в косметичній індустрії — ці концентровані речовини використовуються для створення «їстівної косметики». В основному, їх застосовують при створенні помад, блисків та кремів для губ, а також для силіконових смазок. Фруктові, кондитерські, «смачні» аромати йдуть на користь косметиці, покращуючи її органолептичні показники і приваблюючи покупця.

Навіщо потрібні смакоароматизатори

   Косметика потребує певної «прокачки», одним з таких чинників є надання їй приємного запаху. Смакоароматизатори, в основному, використовуються в засобах для губ: для такої косметики важливий не просто аромат, але і можливість бути «з'їденою». Смакові ароматизатори використовуються також в кондитерській галузі для додання ніжного смаку ласощам і напоям.

   Ось навіщо потрібні приємно пахнучі та їстівні концентровані речовини — помада або бальзам з ніжним ароматом куди краще, особливо якщо йдеться про дитячу косметику.

Які бувають смакоароматизатори для косметики

   В асортименті інтернет-магазину «Зульфія» є два види смакоароматизаторів, обидва вони смачні та їстівні, проте введення в косметику для губ у них різне.

   Водорозчинні смакоароматизатори можна додавати в косметику на водній основі, логічно? Гелі, наприклад. А ось в помаду на базі воску і олій такі компоненти вводять за допомогою емульгатора, інакше воду і олію не змішати. Такий «емульгаторний» підхід надає готовим помадам додаткові плюси: глянсовий блиск, легкість нанесення на шкіру, щільну структуру без крупинок після перепаду температур.

   Жиророзчинні смакові ароматизатори — фаворити домашньої косметики. Для бальзамів, помад на восках — це кращий варіант, який не потребує зайвих рухів, як при приготуванні емульсії. Все просто топиться на одній водяній бані і заливається в туби. Масло ши або кокосу, що входить до складу бальзаму для губ, може давати дрібні крупинки, особливо якщо помада пережила пару-трійку різких перепадів температури.

   Пропонуємо трійку нескладних рецептів для створення засобів для губ: кольд-крем, гель та класичний бальзам.

Пом’якшувальний бальзам для губ «Алое», 5 г

   Поживний баттер алое надає ніжну консистенцію бальзаму, який приємно тане при контакті зі шкірою і добре зберігається навіть при 28-30°С. Капелька тертого какао надає ніжного шоколадного кольору і відмінно резонує із запахом амаретто.

- батер алое-віра — 1 г,

- віск помадний — 1 г,

- какао терте — 0,5 г,

- олія броколі — 1,5 г,

смакоароматизатор жиророзчинний «Амаретто» — 4 краплі,

- підсолоджувач — 1 крапля.

   Схема приготування проста: спочатку топимо найтугоплавкіший компонент (помадний віск), потім какао терте і батер. Додаємо олію броколі, підсолоджувач та смаковий ароматизатор, перемішуємо. Аромат і смак можна оцінити відразу ж та якщо хочеться аромату інтенсивніше, додамо ще краплю «Амаретто». Готовий рідкий склад заливаємо в помадну тубу і ставимо остигати при кімнатній температурі, не накриваючи кришечкою.

Гель-гідратант «Бамбуковий», 10 г

   Потужна зволожуюча властивість ізофлавонів бамбука стане порятунком для сухої шкіри губ. Зазвичай така проблема загострюється влітку: вітер і сонце іноді втомлюють епідерміс. Гель-гідратант миттєво заспокоює і розгладжує шкіру губ, після такого зволоження можна закріпити ефект — нанести щільний масляний бальзам на ланоліні або батерові алое.

- ізофлавони бамбука — 1 г,

- готовий гель алое-віра — 9 г,

- смакоароматизатор водорозчинний — 5 крапель.

   Змішавши гель та ізофлавони, вводимо смакоароматизатор. Консервувати настільки крихітну кількість гелю не будемо — він витратиться швидко. Але якщо зробите об’єм побільше, капніть в формулу консервант AMTCide Coconut — він і від псування охоронить, і зволоження додасть.

Кольд-крем для губ «Вишня і мигдаль», 10 г

   Універсальний кольд-крем сподобається будь-якій шкірі, тонкий шар крему на ніч рятує губи від сухості, розгладжує і буквально перетворює шкіру. Пропонуємо зробити маленьку баночку класичного косметичного догляду для губ і сухих ділянок шкіри.

- гідролат вишні — 3 мл,

- олія мигдалю — 3 мл,

помадний віск — 1 г,

- емульгатор Simulgreen 18-2 — 0,2 г,

- вітамін F — 3 краплі,

смакоароматизатор «Вишня» — 8 крапель,

- підсолоджувач — 5 крапель.

   Кольд-крем для губ створюють як звичайну емульсію, просто в нашому випадку масляна фаза дуже важка. На різних водяних банях підігріваємо гідролат (водна фаза, смакоароматизатор) і масляні компоненти (олія, віск, емульгатор). Енергійно і безупинно змішуємо їх лабораторною паличкою до стану мазі, вводимо вітамін F та підсолоджувач. Густий ароматний кольд-крем перекладаємо в баночку з гвинтом.

   Сподіваємося, наш запис був вам корисний: осінньо-зимовий сезон не застане вас зненацька, а ваші губи будуть доглянутими, гладкими та поцілуйними.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close