close
Меню

Кератинове вирівнювання та ламінування — що краще?

Кератинове вирівнювання та ламінування — що краще?

Кератинове вирівнювання та ламінування — що краще?

   Кератинове вирівнювання та ламінування завоювали шалену популярність завдяки своєму блискучому ефекту. Шевелюра після такого салонного догляду виглядає на мільйон, а догляд за волоссям значно спрощується. У сьогоднішньому запису з'ясуємо в чому криються відмінності між кератиновим випрямленням та ламінуванням волосся.

   Обидві перукарські процедури відновлюють волосся і значно покращують їх зовнішній вигляд — рівні, блискучі, хвилясті волоски, один до одного! Однак відмінності все ж є: по тривалості впливу і по силі структуризації волосся. Що ж краще: вирівнювання або ламінування?

Що таке ламінування волосся?

   Ламінування — нескладна техніка поліпшення зовнішнього вигляду шевелюри, наші дівчата навчилися проводити процедуру навіть в домашніх умовах, маючи на руках лише желатин, воду і плойку. Але за наукою, волосок покривається безбарвним нешкідливим професійним складом, де неодмінно є гідролізати шовку, кератину, колагену, хітозан (лікувальні агенти), а також силікони, які надають жаданий блиск волоссю і закріплюють ефект від процедури. Набори для домашнього іллюминування волосся носять різні назви, обіцяючи то екранування, то каутеризацію, то біоламінування. По суті, принцип дії у них однаковий — розгладження волосся і надання йому еластичності за рахунок натуральних гідролізованих білків і температурного впливу.

   А чи знаєте ви, що технологія поліпшення зовнішнього вигляду волосся носить назву «ламінування», але це спотворений варіант англомовного illumination. Вочевидь, першим майстрам і клієнтам вимовити «іллюмінування» було складно, так що термін став звучати як «ламінування». Так і прижилося.

   Повернемося до принципу дії ламінування. Отже, волосся покривається структуруючою безбарвною плівкою, яку закріплюють термообробкою або іонним методом. Після закінчення процедури волосся виглядає на порядок краще, воно стає блискучим і пружним по всій довжині, а посічені кінці зникають. І такий ефект тримається 3-4 тижні, після чого процедуру потрібно повторювати, на що дівчата йдуть неохоче: перспектива постійно нагрівати волосся не особливо райдужна. Тому перукарьска індустрія швидко перейняла передовий бразильський досвід і стала пропонувати більш просунуту процедуру — вирівнювання волосся зсередини кератиновим складом.

Що таке кератинове вирівнювання волосся?

   Кератинове вирівнювання з'явилося в Бразилії, де багато жінок мають кучеряве волосся від природи. Як відомо, кучеряве волосся можна випрямити, якщо забезпечити власний стрижень дефіцитним кератином — білком. Цей самий кератин проникає всередину й легко відновлює кортекс волосяного стрижня, заповнюючи собою порожнечі у волосі. В результаті процедури відбувається розпрямлення неслухняного волосся і його розгладження, оскільки зсередини його примусово пригостили білковим будматеріалом.

   Розгладжене таким чином волосся набуває неймовірного блиску, при цьому потужно оздоровлюється. Отже, процедура кератинування — це, в першу чергу, користь для шевелюри, а вже потім естетика. Такий підхід сподобався і європейкам, техніка прижилася і стала навіть популярнішою за ламінування.

Ключова відмінність ламінування від кератинового вирівнювання

   Як відзначають професійні перукарі, кератинова процедура для волосся набагато корисніша, ніж ламінування, але вона і дорожче. Багато хто плутає поняття випрямлення і ламінування, тому нагадаємо основні відмінності між цими процедурами.

   Кератинове вирівнювання волосся — оздоровлююча процедура з тривалим ефектом, в той час як ламінування — це просто салонний догляд з використанням термообробки волоса, ефект якого триває 2-4 тижні.

   Хоча після обох процедур волосся виглядає розкішно, постійне ламінування може пошкодити найслабші місця — кінчики волосся. В той час як кератинування характеризується накопичувальною дією: ефект триває до півроку, а волосся стає міцнішим і еластичнішим від процедури до процедури.

   Індустрія краси не стоїть на місці, сьогодні на піку популярності т.зв. «Ботокс для волосся». А як ви ставитеся до такого методу домашнього догляду за волоссям?

Ваша Зульфія

Догляд за волоссям:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close