close
Меню

Шаруються нігті: рецепт зміцнення нігтьової пластини

Шаруються нігті: рецепт зміцнення нігтьової пластини

Шаруються нігті: рецепт зміцнення нігтьової пластини

   «Нігті на руках шаруються», часто чуємо ми від подруг або знайомих.  Як побороти цю напасть за допомогою натуральної косметики? У сьогоднішньому записи, дорогі читачі, розглянемо цю проблему всебічно.

   Про будову нігтя, про нігтьове ложе, кутикулу та іншу фізіологію ви знаєте чимало, але як все це знання трансформувати в простий і дієвий рецепт, щоб не шарувались нігті? На допомогу приходить базова олія мигдалю і ефірна олія лимону. Запам'ятайте в обличчя ці два компоненти — в дуеті вони сила! 

 

Зміцнення нігтів мигдальною олією

   Шаруються нігті на руках і не виходить привести їх до тями? Заведіть собі гарну звичку — щовечора робити рукам масляний масаж за допомогою недорогої мигдалевої олійки. На думку майстрів манікюру, це найкращий натуральний засіб для догляду за шкірою рук та нігтьовою пластиною. Олія мигдальної кісточки легка, не липка, в ній легко розчиняти ефірні олії — більшого від косметичної олії вимагати не можна.

   Ефірна олія лимону від ламкості нігтів — ще один важливий компонент у боротьбі за сильну нігтьову пластину. Як правило, потрібно 4 краплі ефірної олії лимону на 10 мл мигдалевої (базової) олії — ось вам і рецепт краси нігтів! Зручний манікюрний флакон з пензликом надійно збереже вашу олійку.

 

Чому шаруються нігті і як правильно проводити масаж рук?

   Нігті шаруються, і причини для цього є різні — від банального зимового авітамінозу до зловживання шелаком, наприклад. Постійне перебування рук у воді (прибирання, миття посуду, все таке інше) — теж не подарунок для нігтів! Кожен випадок є індивідуальним, тому не полінуйтеся і проведіть внутрішнє розслідування, воно допоможе зорієнтуватися в причині ламкості нігтів.

   Але найчастіше нігті слабкі і ламаються, коли їх обрізають або запилюють неправильно, під корінь обрізають кутикулу або ж зловживають лаковим покриттям. Ніготь все ж потребує кисню, масажику, водно-жирового підживлення — особливо це важливо для матриксу нігтя.

   Масаж рук — кращий спосіб відродити ніготь, і допомога мигдальної та лимонної олії в цій справі неоціненна. Раз на тиждень можна влаштовувати нігтям теплу соляну ванночку, після чого проводити ґрунтовний масаж кистей рук та нігтів. Лимон не просто зміцнює нігтьову пластину, а ще й відбілює її.

Ефірні олії від ламкості нігтів

    Інтернет-магазин «Зульфія» пропонує скористатися широким асортиментом ефірних і базових олій для зміцнення нігтів. У разі якщо нігті слабкі і ламаються, прийнято звертатися до допомоги ефірних олійок лимону, ялівцю, ялиці, рясту, шавлії, гіркого мигдалю.

   В якості базової олії можна використовувати не тільки мигдальну, а й батери алое і манго, ніжний ши і поживний какао. А масажна плитка з твердого масла кокоса стане універсальним засобом для манікюру, педікюру та просто гарного настрою.

Довгі зимові вечори створені для догляду за собою, так що користуйтеся моментом і чистить пір'ячко!

Ваша Зульфія 

 

Статті та рецепти по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close