close
Меню

Кісетні зморшки: профілактика є найважливішим кроком

Кісетні зморшки: профілактика є найважливішим кроком

Кісетні зморшки: профілактика є найважливішим кроком

   Кісетні зморшки — це дрібні вертикальні зморшки прямо по облямівці губ. За схожість з кисетом для тютюну (шкіряний мішечок, що затягується на мотузку) такі дрібні часті зморшки назвали кісетними.

   Як запевняють дерматологи, кісетні зморшки сигналізують про початок в’янення дерми або ж про активність кругового м'язу, який змушує шкіру складатися таким хитромудрим способом. Справа в тому, що навколо губ жирового прошарку немає, тому постійна м'язова активність, зрозуміло, відзеркалюється на шкірі, її покриває.

Що саме викликає появу кісетних зморшок?

   Часта зміна ваги, ендокринні порушення, недолік сну і кисню, постійне піджимання губ, професійно активна артикуляція (диктори, радіоведучі, перекладачі) можуть прискорити залягання зморшок над круговим м'язом-трудягою.

   Що ж робити, якщо ви ще молода, а кісетні зморшки вже починають проступати? Гімнастика! Насамперед, вам потрібно навчитися розслабляти круговий м'яз рота і довести це до автоматизму. Ютуб пропонує чимало кліпів на цю тему, а ми поки розглянемо косметичні засоби, здатні сповільнити процес поглиблення кісетних зморшок.

Косметика від кісетних зморшок — за що хапатися?

   Список косметичних інгів від зморшок вам відомий, адже мова йде про нестачу колагену і еластину. СО2-екстракти артишоку, граната, примули, хвоща, кмину чорного, ванілі — потужні союзники у справі боротьби зі старінням шкіри, ці речовини повні рослинних гормонів, що вкрай важливо для шкіри.

   Перше і найважливіше в боротьбі з кісетом, що почав формуватись — ввести в сироватки пептиди-біомиметики, які допоможуть і м'яз розслабити, і м'язові волокна зміцнити. Це мастхев, використовуйте денну і нічну сироватки, в яких фігурують ChroNoLine, Sepilift, TimeCode, Royalepigen P5, Adifyline, Syn-Hycan.

   Друге — гіалуронові засоби. Беріть різні гіалуронати натрію і змушуйте їх працювати як на поверхні шкіри, так і в її глибинах. Такий 3D-ефект вельми ефективний при боротьбі зі зморшками, що тільки починають формуватись. Зрозуміло, найкраща база для пептидної сироватки — розчин гіалуронату натрію або ж равликовий слиз, ви ж в курсі. 

   Третє — ніжний і регулярний пілінг. Він може бути різним: від кесе до хімічного. Рекомендуємо поєднувати, оскільки кесе гарантує не тільки делікатне відлущування і полірування шкіри, а й масаж. У боротьбі з кісетом це дуже важливо! Пілінг мигдальною кислотою 15%, наприклад, проходить без наслідків для шкіри (дрібненьке лущення легко пригасити зволожуючим або ВВ-кремом), а користь приносить чималу! Ферментний пілінг — теж відмінний варіант, адже ваше завдання полягає в тому, щоб не дати зморшкам залягти глибоко.

  Четверте — масаж обличчя. Тут у нас два варіанти: професійний і домашній. Обидва корисні, якщо проводити процедуру регулярно і по масажних лініях. Олії аргани і чорного кмину стануть вам вірними помічниками в справі вигнання зморшок з облямівки рота.

   П'яте. Останнє, але найважливіше — гімнастика. Вправи для обличчя є архіважливими для підтримки м'язового каркасу. Не лінуйтеся, освойте базовий набір вправ — тоді ніякі зморшки вам не страшні, бо точно будете знати, який м'яз в цьому винен  і одразу ж приведете його в тонус!

Секретна вправа від кісетних зморшок

   Ні, це не ботокс. Посмішка — одна з природних вправ на розслаблення кругового м'яза рота, вона також розслабляє м'язи чола і автоматично розгладжує подовжню зморшку між бровами. Посміхнулися? Працює? Так тримати! 

І взагалі, бажаємо вам не знати що таке зморшки років десь до 90, а там подивимося, що робити.

Ваша Зульфія 

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close