Рецепт домашнього шоколаду з какао тертого
Рецепт домашнього шоколаду з какао тертого
Какао терте — суцільна користь і краса, але сьогодні поговоримо про його десертні властивості й дамо пару нових рецептів вишуканих ласощів нашвидкоруч.
Чимало схвальних відгуків інтернет-магазин «Зульфія» отримує про «живе» какао — какао терте не тільки шкіру підтягує, а й настрій піднімає. Напередодні осінніх негод, дощів і спліну пропонуємо згадати про гормони щастя, які допомагає виробляти непоказний на вигляд какао боб і всі його похідні. Шоколад, наприклад, і інші цукерки на його базі.
Як зробити шоколад власноруч? Та дуже просто: знадобляться два компонента (какао терте і какао-масло), згущене молоко (якісне, не економте!) та пара-трійка улюблених спецій. І ще порада: мікрохвильовку при приготуванні шоколаду не використовуйте. Ця диво-піч руйнує структуру шоколаду, він буде не такий глянцевитий, як хотілося б.
Шоколад «Домашній», 150 г
Домашній шоколад буде смачним, корисним, ситним: досить 1-2 шматочків, більше ви не подужаєте. Продукт-то натуральний! Це вам не магазинні плитки нібито шоколаду, в якому тільки цукор, пальмова олія та порошок какао для кольору.
- какао терте — 100 г
- какао-масло — 50 г
- молоко згущене — 3 столові ложки
- кориця мелена — 1-2 пучки
- мускатний горіх мелений — 1-2 пучки
Технологія створення шоколаду з какао тертого і какао-масла проста і невибаглива, навіть дитина впорається. Потрібна водяна баня для розплавлення самого твердого інга (тертого какао), а також уважність: як тільки маса повністю розплавиться і з'являться перші бульбашки, треба зробити самий повільний вогонь. І тільки тепер можна кидати какао-масло, яке плавиться куди швидше. В однорідну шоколадну масу вводимо, помішуючи, згущене молоко і спеції. Довго кип'ятити шоколад не можна, його відразу ж потрібно розлити по формах і залишити остигати при кімнатній температурі.
Цукати «Шоколадні»
Рецепт знову ж простий, можна робити з дітьми, вони від такого майстер-класу приходять в захват. Знадобляться деревʼяні шпажки і сировина: курага, чорнослив, вишня, цитрусові і розплавлене терте какао (або ж готовий шоколад на нашим рецептом).
Зануривши нанизаний на шпажку сухофрукт до половини (або весь) ставимо його вологою стороною вгору в стакан, куди зазделегідь насипана крупа або цукор — інакше шпажки не стоятимуть рівно-рівно і глазур «перекоситься». Такий нехитрий і здоровий десерт можна відразу в холодильник, через півгодини він буде готовий до вживання.
Шоколадний крем «Краще за нутеллу», 300 г
Як зробити шоколадний крем з какао тертого? Знадобиться зручний кухлик, в якому будемо творити десерт. І ще какао знадобиться: терте й масло, зрозуміло. Плюс додаткові інги
- молоко жирне 6% — 200 г
- какао терте — 70 г
- цукор — 15 г
- цукор ванільний — 15 г
- мускатний горіх — 1-2 г.
У кухлику ніжно підігріваємо молоко, в якому розчиняємо обидва види цукру (крем повинен бути шоколадним, але не гірким) і спеції (деяким подобається перець або мелені листки м'яти). У цю гарячу масу вводимо терте какао і вогонь робимо повільним. Помішуючи, розчиняємо все-все до однорідної глянсуватої маси, ніяких крупинок цукру або какао! Коли маса загусне й почне «пихкати», пора знімати її з вогню. Шоколадний крем готовий — просто дайте йому охолонути.
Домашній крем з какао тертого куди краще нутелли, це перевірено і доведено. Цукру тут не так вже й багато, зате корисного какао — завались. Таким кремом можна будь-яку булочку або печиво перетворити на смачний і корисний десерт. У крем можна вмочати шматочки яблука, банана, цукати, печиво, горішки — буде напрочуд захопливо!
Смачного,
чекаємо на вашi фірмовi рецепти, поділіться в коментарях?
Дякую,
Зульфія
0 коментар(и)