close
Меню

Сечовина — класичний зволожувач для шкіри

Сечовина — класичний зволожувач для шкіри

Сечовина — класичний зволожувач для шкіри

 

   Сечовина — один з класичних агентів, що сприяють зволоженню шкіри і її ніжному злущуванню. Прямо ось так пілінгу чекати не доводиться, але одне ми знаємо точно: сечовина покращує проникнення активів в більш глибокі шари шкіри. І зволожує  класно!

   Будь-який крем або навіть тонік з сечовиною зволожать вашу шкіру, так задумано природою. У чистому вигляді кристалики сечовини ніхто не використовує, зазвичай в доглядову косметику її вводять від 2 до 10%. В активні засоби (пілінг, крем для стоп) можна вводити 11-50%. Але найкраще заводити сечовину в тоніки, міцелярну воду, сироватки — тут її зволожуюча властивість проявляється по максимуму.

 Сечовина і карбамід — це різні речовини?

   Сечовина — це природна речовина, вона міститься в сечі ссавців і є невід'ємною частиною нашого з вами натурального зволожуючого фактора (НЗФ). А карбамід — його синтетичний аналог, в косметиці використовується давно і по повній. Властивості цих речовин однакові, відрізняється лише походження.

 Сечовина сприяє проникненню активів в шкіру

   Сечовина не так зволожує шкіру, скільки оптимізує її водний баланс, а це неоціненна послуга! Не варто забувати, що креми і гелі на сечовині перешкоджають втраті вологи шкірою: влітку без такого догляду просто біда.

   Сечовина сприяє загоєнню дрібних ранок, тому завжди входить до складу аптечних мазей, кремів від тріщин на стопах, лосьйонів після гоління та епіляції.

   Особливу увагу потрібно приділити делікатному злущуючому ефекту сечовини: на пілінг це не схоже, але шкіра виглядає свіжо й пружно. Особливо це важливо при вугровій висипці, зволоження і ніжна ексфоліація зводять нанівець чорні точки та запальні елементи. Якщо ж хочете легкого пілінг-ефекту, то підсильте сечовину молочною кислотою, в парі вони чудово причепурять шкіру.

 Кому не підходить сечовина

   Є, правда, ситуації зі шкірою, коли від сечовини потрібно відмовитися (на користь гідролізатів, наприклад). Садна, запалена або обпалена шкіра, важка форма вугрової висипки, реактивна шкіра. У цих випадках зайва кисленька сечовина навряд чи принесе полегшення.

   А для того, щоб косметика з сечовиною принесла найбільшу користь, давайте ми зорієнтуємо вас із вірним дозуванням. Як правило, це 2-50%, так-так, навіть до половини складу іноді займає сечовина.

 Сечовина в косметиці: скільки вводити

   1-2% сечовини в косметиці допоможуть при створенні тоніка, міцелярного гелю, зволожуючої емульсії, лосьйону після гоління, крему для рук і тіла. Такий малий ввод сечовини послабить вплив на шкіру жорсткої води, вітру, миючих засобів, посилять регенеративні процеси.

   5-10% сечовини в косметиці будуть потрібні збезводненій та в'янучій шкірі. Помірний відсоток карбаміду в косметичних засобах гарантує посилення зволоженості шкіри і розгладження зморшок (одне не буває без іншого). Креми для атопічної шкіри, наприклад, не обходяться без 5% сечовини, такі формули допомагають пом'якшити коліна і стопи, злегка відлущать надлишок шкіри.

   10-50% сечовини в косметиці можуть собі дозволити медичні або космецевтичні формули. Це коли йдеться про дерматити, атопічну шкіру, мікози, антибактеріальні склади. В такій високій концентрації сечовина може посилювати пілінг-властивість молочної кислоти — вау-ефект вам гарантований.

   Недорога та дієва сечовина може вдихнути в вашу шкіру нове життя, поліпшити зовнішній вигляд і оздоровити її. Пустіть цей класичний зволожувач в справу, він вас точно не розчарує  Прямих аналогів у нього немає, але будь-який актив з розділу «Зволожувачі» допоможе вам посилити гідратуючу фазу вашої косметики.

Ваша Зульфія 

Статті:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close