close
Меню

Сніжне мило

Сніжне мило

 Сніжне мило

  Як чудово, коли зимові свята нас надихають на подаруночки для рідних і близьких. А особливо, коли за вікном м'яко падає сніг, мороз малює на вікнах свої крижані візерунки і зовсім нікуди не хочеться йти. Що робити? Залишитися вдома і творити!

    Сьогодні я хочу показати вам, як створити затишний і зовсім не холодний снігопад у себе вдома. Для цього нам знадобиться:

Прозора основа для мила
- Біла основа для мила (або діоксид титану, попередньо розведений в гліцерині)
- Краситель "Небесно-блакитний"
- Ароматизатор "Холлі Беррі"
- Олія рисових висівок
- Блискітки (за бажанням)
- Гарний настрій))

   Добре це мило виходить як з англійської, так і з білоруської основи. Так як форма у мене пластикова, я взяла білоруську основу. З цієї основи готове мило виходить з пластикової форми навіть в теплому стані! Хто стикався з пластиком, мене зрозуміє, як часом важко дістати готове мило. При виборі ароматів і базових олій зверніть увагу не тільки на аромат, але і на колір. Наприклад, обліпихи мило нам не підійде - воно має свій насичений колір. Нам потрібен нейтральний для того, щоб наше мило залишилося прозорим.

   Ріжемо основу на шматочки і ставимо плавити. Частину основи я відлила і пофарбувала білим, а частину - блакитним. На цьому етапі додаємо нашу базову олію і ароматизатор. Так як настрій у мене був святковий, в прозору основу я додала трохи блискіток)

   Для створення сніжинок нам знадобиться форма сніжинок або кондитерські вирубки. Після того як ми зробили сніжинки, беремо розігріту основу, наливаємо трохи на дно форми і чекаємо поки застигне. Важливо! Що б наші сніжинки було краще видно, шари між ними треба робити не товсті. Після застигання першого шару, потрібно добре скропити його спиртом і викласти сніжинки. Потім знову скропити спиртом і налити шар основи. Краще не перегрівати основу, що б вона не затулила тонкі елементи мила. Повторюємо наші верстви до тих пір, поки вас не задовольнить товщина мила.

 

   Якщо у вас немає форми сніжинок, але є інші дрібні формочки для мила, можете сміливо використовувати їх. Це можуть бути міні-фруктики або іграшки. Тут все залежить тільки від вашої фантазії. Творіть, надихайтеся і радуйте дорогих вам людей! 

 

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close