close
Меню

Аромадіффузор: створіть свій унікальний аромат для дому!

Аромадіффузор: створіть свій унікальний аромат для дому!

Правильно підібрані аромати можуть не тільки зробити будинок більш затишним, але і підкреслити характер його власника. Деякі запахи цілюще впливають на здоров'я, допомагають вилікуватися від застуди та підтримати імунітет. Дифузор з ефірними оліями та парфумерними композиціями, зроблений своїми руками стане відмінною прикрасою для вашого будинку.

Аромадіффузори з паличками - це безпечний і екологічний спосіб ароматизації приміщення. Він не димить, не горить, з його допомогою приємний аромат поширюється по кімнаті плавно і зберігається на тривалий час.

Для того, щоб виготовити Аромадіффузори з паличками своїми руками, підготуйте наступні матеріали: 

  • 5-8 штук (очеретяних, ротангових, бамбукових) паличок (20-30 см);
  • керамічна або скляна баночка з вузькою шийкою. Баночку з пластмаси використовувати не можна, оскільки вона вступить в контакт з олією і це негативно вплине на запах;
  • базова олія - оливкова або мигдальна, жожоба або алое-віра. Замінити масло-основу можна спиртом або діпропіленгліголем;
  • ефірна олія або парфумерна композиція.

Пропорції для створення ароматичної рідини - 70:30, а саме:

  • 70% базової олії або спирту;
  • 30% суміші з ефірних олій або парфумерної композиції.

Рецепт для аромадіффузора:

  • 70 мл - базової олії (мигдальної);
  • суміш ефірних олій (20 мл): ефірна олія кориці - 4 мл, ефірна олія мандарина (апельсина) - 10 мл, ефірна олія ялиці - 6 мл;
  • 10 мл - спирту.

Краще змішувати аромат прямо в пляшечці, щоб ефірні олії не випаровувались при переливанні рідини з однієї пляшки в іншу. Коли суміш буде готова, можна вставляти дерев'яні палички, вони будуть поширювати запах по кімнаті. Кількістю паличок можна регулювати інтенсивність аромату - чим їх більше, тим сильніше відчувається запах ефірних олій. Через кілька годин, переверніть палички іншою стороною. Палички краще перевертати різними сторонами кожні кілька днів.

Через деякий час суміш в ароматичному диффузорі закінчиться, а палички більше не зможуть вбирати та випускати композицію. Це означає, пора зробити новий ароматичний дифузор і, можливо, спробувати якийсь інший аромат. Використані в дифузорі палички можна, ретельно висушивши, розкласти в шафі або комоді, де вони ще послужать як освіжувачі повітря.

Яка комбінація буде знаходитися у Вашому ароматичному дифузорі, вирішувати Вам. Найголовніший принцип - не використовувати один і той же набір паличок для різних сумішей.

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close