close
Меню

Тонік для жирної та комбінованої шкіри

Тонік для жирної та комбінованої шкіри

  Тонік для жирної та комбінованої шкіри

Сьогодні ми продовжимо наш догляд за жирною і комбінованою шкірою. У попередньому випуску я вам розповіла, як зробити чудовий гель для очищення шкіри. Тепер настав час приступати до наступного етапу очищення — видалення залишків забруднень і тонізація шкіри.

Жирна шкіра добре дружить з кислотами, але оскільки зараз справа наближається до літа, ми відсоток кислот зведемо до мінімуму, щоб уникнути непотрібної пігментації. Тонік будемо готувати м'який і делікатний за дією, підходить навіть чутливій шкірі. За основу я беру гідролати ромашки й лаванди. Вони чудово підійдуть нашому типу шкіри — знімуть запалення і почервоніння. Дуже люблю в косметиці багатофункціональні компоненти, такі як борна кислота і бура — антисептика і профілактика комедонів вам забезпечені!

З кислот ми візьмемо легкі, але перевірені: гликолеву і молочну. Разом вони не тільки вирівнюють шкіру і зволожують її, а так само чудово звужують пори. Не варто забувати, що жирна шкіра — не означає зволожена. Тому для підтримки вологи в ній будемо використовувати гідрованс. І, звичайно, куди ж ми без сили природи і її дарів — трав. Щоб шкіра не блищала від жиру і мала блискучий вигляд використовуйте екстракти огірка, календули й томата!

А тепер деталі:

 

 

- Гідролат ромашки й лаванди - 85,0

- Борна кислота - 3,0

- Бура - 1,0

- Гідрованс - 5,0

- Водорозчинна олія виноградних кісточок - 1,0

- Алое-вера концентрат - 1,0

- Екстракти глікол. томата, огірка і календули по - 1,0

- Кислота гликолева 70% розчин. - 0,5

- Кислота молочна - 0,5

- Феноксиетанол - 0,5

Приготування: відміряємо гідролати та ставимо на водяну баню грітися. Водночас зважуємо і додаємо буру і борну кислоту. Інтенсивно все змішуємо до повного розчинення. Важливо стежити за тим, щоб гідролат не перегрівався. Після того, як все розчинилося, відставляємо отриманий розчин остигати до 40°C. І тільки після цього вводимо активи, кислоти й консервант. Все дуже просто, а результат вас незабаром порадує.

 

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close