close
Меню

А там ще трохи і Прованс...

А там ще трохи і Прованс...

Бомбочки для ванни “Квіти Провансу”

Багатьом відомий старий жарт:

- Знову хочу в Париж ...

- Що вже бував?

- Ні, вже хотів.

Так, так ... романтика ... Париж, Прованс і, звичайно ж, лаванда ... Якщо ви так само закохані в цю чудову квітку як і я, тоді сьогоднішній випуск для вас!

   Давно ми з вами не робили нічого романтичного й розслабляючого. Ось я і подумала, що пора б ось так набрати ванну і помріяти. А щоб наші мрії були ще приємніше, пропоную вам зробити релакс-бомби для ванни з лавандою.

Бомби для ванни шиплять шляхом взаємодії соди й лимонної кислоти, при цьому виходить цитрат натрію, який робить шкіру гладкою і приємною. З наповнювачів в нашу бомбочку ми можемо покласти багато корисного для шкіри. Я вирішила поєднати приємне з корисним і ввела магнезію, яка сприяє розслабленню м'язів, й так само виводить зайву воду і токсини зі шкіри. Кукурудзяний крохмаль додатково доглядає за шкірою, роблячи її м'якою і зволоженою. Ну і яка ж бомбочка обходиться без морської солі!

А так, як ми робимо лавандові бомби, я буду використовувати цю прекрасну квітку у вигляді пудри, й так само ефірної олії. Крім приємного аромату ви так само отримуєте розслаблення і міцний здоровий сон. Але і це ще не все! Для підтримки вологи в шкірі використовуємо олію авокадо. Так, як я не люблю ванну в жиру, після процедури я взяла водорозчинну олію.

Отже, рецепт нашої чудо-бомбочки:

- Сода харчова - 4 ст. л;

- Лимонна кислота - 2 ст. л;

- Сіль морська - 1 ст. л;

- Магнезія - 1 ст. л;

- Олія авокадо водорозчинна - 1 ст. л;

- Пудра лаванди - 1 ст. л;

- Ефірна олія лаванди - 20 кап.;

- Квіти для прикраси бомби (за бажанням);

- Вода в пляшці з розпилювачем

 

Приготування: у досить глибоку мисочку висипаємо соду і пудру лаванди. У кавомолці перемелюємо до дрібного помелу лимонну кислоту, магнезію і сіль морську, й додаємо їх до лаванди й соди. Все ретельно змішуємо, капаємо олію авокадо й ефірну олію лаванди, ще раз добре перемішуємо. Тепер беремо пляшку з водою і на відстані 30-50 см від миски починаємо збризкувати суміш, після кожного натискання перемішуючи масу. Робимо так до тих пор, поки маса не стане нагадувати злегка вологий пісок. Головне, не перестаратися, інакше бомба зреагує раніше, ніж ви підете з нею в ванну!

Тепер беремо форму для бомби й починаємо щільно утрамбовувати масу. Якщо у вас немає спеціальних форм, згодиться будь-яка тверда формочка, навіть дитяча для піску. Коли маса щільно укладена, робимо "бабку" на поверхню, де буде бомбочка сохнути. Усе! Можна відразу йти з нею купатися, дбайливо переносячи в ванну, але якщо ви почекаєте день-два, вона стане твердіше і довше буде шипіти.

Пробуйте! Це дуже весело і захоплююче. Рекомендую залучити до процесу дітей, їм так само сподобається як сам процес ліплення, так і купання з бомбочкою. А батькам це подарує спокійний вечір і здоровий міцний сон.

Космецевт Олена Лемещук.

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close